Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα ως Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας και Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Δήμο Σαλαμίνας σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς και την Περιφέρεια Αττικής.

Tο Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς ανέλαβε την διοργάνωση, επιμέλεια και τον συντονισμό όλων των διπλωματικών και Ξένων Αποστολών, Στρατιωτικών Ακολούθων και Διεθνών Οργανισμών από 22 κράτη και φορείς προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο πλαίσιο των  Σαλαμινίων 2021.

Σε δηλώσεις της η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανέφερε πως « η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας μας υπενθυμίζει ότι οι μεγάλες νίκες της ιστορίας είναι νίκες ιδεών και αξιών και για αυτό πρέπει να δίνονται όλοι οι αγώνες». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Παναγοπουλος σε ανάρτηση του, σχολίασε τη συμβολή του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κ. Κυριάκου Μαριδάκη, τονίζοντας “ότι συνέδραμε και συνέβαλε  ουσιαστικά στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης τελετής”.

Το παρόν έδωσαν καταθέτοντας στέφανο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κος Γιώργος Παναγόπουλος, ο
Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, η κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του  Επετειακού Έτους “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020  και επίτιμη Δημότης Σαλαμίνος, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς κος Χρηστος Μαριδάκης , η  ο Γεν.
Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κος Οικονόμου ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής ΝΔ,Β’ Πειραιά κος  Δ. Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά κος Ι. Τραγάκης, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κος  Τ.Αλεξιάδης, η Βουλευτής Β’ Πειραιά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κα. Χ. Ασημακοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου,από το κέντρο πολιτισμού Αργώ η Πρόεδρος κα  Ειρήνη Βέγγου, ο εκπρόσωπος των Ενόπλων δυνάμεων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας Π.Ν., ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Δρόσος Ρείζης,   ο εκπρόσωπος της  οικογένειας  Σπύρου Μερκούρη  νομικός σύμβουλος Δρ.Σταμάτης Γεωργούλης και κος Τήρος Μερκούρη, ο ιδρυτής  και υπεύθυνος  διαδικτυακού πολιτιστικού καναλιού φρυκτωρίες κος Πατεράκης, από τον Σύλλογο Ελληνορωσικής φιλίας και συνεργασίας η αναπληρώτρια γενική γραμματέας κα Δρ. Φιόρα Τσίντζου, ο Πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης Πρόεδρος κος Κυριάκος Μαριδάκης και από τον πανελλήνιο σύνδεσμο εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συνδέσμου Αθηναίων καταδρομέων ο Πρόεδρος ο Εφ. Ταγματάρχης Κοντός Αλέξανδρος.

Παράλληλα, παρευρέθηκαν και τίμησαν τη Διεθνή επετειακή εκδήλωση οι κάτωθι Πρεσβείες με τη πρωτοβουλία του K. Μαριδάκη, όπου μέχρι σήμερα έχει διεθνοποιήσει το γεγονός αυτό σε 53  κράτη, με όραμα και στόχο η εορτή αυτή να γίνει ένα Παγκόσμιο πολιτιστικό Forum  Ιδεών και Αξιών  για την Ειρήνη, τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη όλων των λαών τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως Φυλής, χρώματος, θρησκείας και Κοινωνικής τάξης.

 ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ           ΠΡΕΣΒΗΣ  ΑΝΑΡ ΧΟΥΣΕΙΝΟΒ

ΠΟΛΩΝΙΑ                      ΠΡΕΒΗΣ  ARTUR LOMPART

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ                  ΠΡΕΣΒΗΣ  MARIA LUCIA DOUGHERTY

ΟΥΚΡΑΝΙΑ                     ΠΡΕΣΒΗΣ SERGII SHUTENKO

ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΣ                   ΠΡΕΣΒΗΣ GIOVANNI PALEC

ΓΕΩΡΓΙΑ                        ΠΡΕΣΒΗΣ  DAVID  DONDUA

ΒΙΕΤΝΑΜ                      ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ  Ο ΕΞΟΥΣΙΟΤΟΤΗΜΕΝΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ                      Εκ μέρους  του ΠΡΕΣΒΗ ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ISMAIL KAHIRAT

ΟΥΓΓΑΡΙΑ                     ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ LASZLO URBAN

ΡΩΣΙΑ                             ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΝΔΡΕΙ ΜΑΣΛΟΒ κ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΡΙΧΟΝΤΚΟ

 ΚΥΠΡΟΥ                        ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ

 ΜΟΛΔΑΒΙΑ                    ΠΡΕΣΒΗΣ ANATOL VANGHELI

 ΚΑΝΑΔΑΣ                      ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΡΚ ΑΛΛΕΝ

 KOΡΕΑ                          ΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΠΡΟΞΕΝΟΣ HYUK KIM

  ΗΠΑ                             Εκ μέρους  του ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ  Ο ΣΜΥΝΑΡΧΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ CHRISTOPHER BARBER

 ΑΡΜΕΝΙΑ                      ΠΡΕΣΒΗΣ FADEY CHARCHOGHLYAN

 ΙΝΔΙΑ                             ΠΡΕΣΒΗΣ ΑΜΡΙΤ ΛΟΥΓΚΟΥΝ

 ΙΣΠΑΝΙΑ                         ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ JUAN ESCRIGAS  RODRIGUEZ

 ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ  ΠΡΕΣΒΗΣ MILICA RISTOVIC KRSTIC

  ΓΑΛΛΙA                     ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ COLONEL  OLIVIER MADIOT

https://indicator.gr/m-vardinogian

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά