Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
…Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, η Τρίπολη για μια χρονιά ακόμα με σεβασμό, τιμάει το Μικρασιατικό έπος. Με μια εμβληματική τελετή εορτάζει την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Ένα γεμάτο δέος προσκύνημα στον Ελληνισμό εκείνο που σήκωσε στους ώμους του, την πιο οδυνηρή προσφυγιά που έζησε η χώρα μας, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια αντάξια της τιμής εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Υπό την στήριξη και την γενική οργανωτική επιμέλεια, του Συλλόγου Φιλικών και του δραστήριου κι απέραντα δημιουργικού προέδρου του συλλόγου κ. Νικολάου Τσιαμούλου. Που από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε αυτή την κορυφαία πρωτοβουλία, με απόλυτη επιτυχία. Επιτυχία που πάντα έρχεται, μετά τον επίπονο αγώνα του προέδρου. Με τις σωστές συντονιστικές του κινήσεις.

Η τελετή πραγματοποιείται στην Πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας »Γιώργος Καραγιάννης».. Κάτω από το επιβλητικό μνημείο, των Προσφύγων, που δώρισε ο Γιώργος Καραγιάννης στη γενέτειρα του. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η φιλόλογος κ. Φανή Ζαχαριάδου- Βράτιμου. Φέτος θα παραβρεθεί και ο Μέγας Δωρητής του Μνημείου και της περιβαλλοντικής διαμόρφωσης του χώρου, ο βετεράνος κινηματογραφιστής, μεγάλο-παραγωγός και ιδιοκτήτης των ΚΑΠΑ studio, Γιώργος Καραγιάνης για τον οποίο θα έχω την τιμή να κάνω μια μικρή αναφορά. γύρω από τη ζωή και το έργο του. Ως φίλος του 45 χρόνια και βιογράφος του.
Την Κυριακή όλη η Τρίπολη θα δώσει το παρόν της στην μοναδική αυτή ιστορική εκδήλωση τιμής. Στην Α’ φωτογραφία από δεξιά ο δήμαρχος της Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών, ο ακούραστος κ. Νικόλας Τσιαμούλος. Που για την πόλη του αποτελεί πραγματικά μια αξία ιδιαίτερης σημασίας. Πλάι στο Νίκο ο κ. Γάννης Καραγιάννης ο παραγωγός της σειράς »Άγριες Μέλισσες» του »Τροχού της Τύχης» και άλλων επιτυχημένων σειρών. Πλάι του η σύζυγος του Άγη και δίπλα της, η ταπεινότης μου. Η Β’ φωτογραφία ο Γιώργος Καραγιάννης, τη στιγμή που μου είπε ένα αρκετά έξυπνο ανέκδοτο Μέσα στο καφέ »Φιλικών» πλάι στην πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων »Γιώργος Καραγιάννης» Και η Γ’ φωτογραφία μια άποψη του επιβλητικού μνημείου Μικρασιατών.. Προσφορά όπως ήδη σημειώθηκε του κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά