Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τριάντα νομικοί της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Themis, θα παρουσιάσουν την αναπαράσταση της δίκης του «Γέρου του Μοριά»

Από τα δικηγορικά έδρανα στη σκηνή του… Ηρωδείου θα βρεθούν 30 νομικοί της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Themis, οι οποίοι θα ανεβάσουν παράσταση για τον «Γέρο του Μοριά», τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου»!

Το θεατρικό έργο των Ρέππα και Παπαθανασίου «Η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, θα ανέβει στις 7 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης. Αυτήν την περίοδο οι προετοιμασίες έχουν πάρει… φωτιά, με τους δικηγόρους που θα συμμετέχουν στην παράσταση να τρέχουν για να τα προλάβουν όλα, τις πολύωρες ανακρίσεις ή τις δίκες στην Ευελπίδων και το Εφετείο τα πρωινά και τις εντατικές θεατρικές πρόβες τα βράδια, μετά τη δουλειά.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την πίεση που δημιουργεί μία τέτοια παράσταση, όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία και εντοπίζουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στις δικαστικές αίθουσες και το θεατρικό «σανίδι». «Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τη δικαστική αίθουσα, αλλά και σημαντικές διαφορές, όπως το ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του σκηνοθέτη, ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να μας κάνει να αποδώσουμε τους ρόλους, γιατί δεν είμαστε ηθοποιοί», λέει ο επίκουρος καθηγητής της Νομικής στο Δημοκρίτειο Τάσος Τριανταφύλλου, ο οποίος έχει τον ρόλο του δικαστή Φωκά Φραγκούλη.

kolokotronis diki irodio
(πάνω) Ηλίας Αναγνωστόπουλος & Δημήτρης Αναστασόπουλος, (κάτω) Τάσος Τριανταφύλλου & Βασίλης Χειρδάρης, (δεξιά) Δημήτρης Γκαβέλας

Διαχρονικά μηνύματα

Στα διαχρονικά μηνύματα της δίκης Κολοκοτρώνη – Πλαπούτα αναφέρεται ο γνωστός ποινικολόγος Δημήτρης Γκαβέλας, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον δικαστή Γεώργιο Τερτσέτη. «Δυο κορυφαίοι οπλαρχηγοί της επανάστασης σύρθηκαν αδίκως κατηγορούμενοι. Η αναπαράσταση της δίκης εντάσσεται στον εορτασμό των 200 ετών από τον εθνεγερτικό αγώνα του 1821 και υποδεικνύει ότι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης παραμένει διαχρονικό ζητούμενο», επισημαίνει.

Στην παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021», θα συμμετέχει, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και καθηγητής του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο Παναγής Μαρίνος Βαλσαμάκης, που θα ενσαρκώσει τον συνήγορο υπεράσπισης του Κολοκοτρώνη, ο Γιώργος Πυρομμάλης, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του προέδρου του δικαστηρίου Αναστάσιου Πολυζωίδη και ο Βασίλης Χειρδάρης, στον ρόλο του δικαστή Ανδρέα Βούλγαρη.

https://www.newsbreak.gr/politi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά