Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Υπήρξε μεγάλος Έλληνας ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά όχι ο μοναδικός διεθνής. Πολλοί άλλοι από τον χώρο της τέχνης τον 20ο αιώνα: Γαβράς, Παπαθανασίου, Μούσχουρη, Φασιανός, Βασιλικός, Ξαρχάκος, Σμαραγδής, Σαββόπουλος, Μαρκόπουλος. Κύριο

Υπήρξε μεγάλος Έλληνας ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά όχι ο μοναδικός διεθνής. Πολλοί άλλοι από τον χώρο της τέχνης τον 20ο αιώνα: Γαβράς, Παπαθανασίου, Μούσχουρη, Φασιανός, Βασιλικός, Ξαρχάκος, Σμαραγδής, Σαββόπουλος, Μαρκόπουλος.

Υπάρχουν και άλλοι της νεώτερης γενιάς, όπως ο Λάνθιμος, ο Πελεκάνος, νέοι ζωγράφοι, μουσικοί και δεκάδες επιστήμονες και πανεπιστημιακοί διεθνούς εμβέλειας.

1.Τρεις γενιές καλλιτεχνών και επιστημόνων Ελλήνων με διεθνή καριέρα και διακρίσεις έχουν ξεχωρίσει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μεγάλωσαν παράλληλα με τον παγκόσμιο σταδιακά Μίκη Θεοδωράκη. Σε όλους τους τομείς της Τέχνης, των Γραμμάτων και της Επιστήμης. Όσοι ταυτίσθηκαν με την σύγχρονη Ελλάδα και διαμόρφωσαν την ταυτότητα της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τον Μητρόπουλο, τον Σκαλκώτα και την Κάλλας έως τον Κονδύλη, τον Αξελό, τον Παπανικολάου, τον Καστοριάδη, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Αγγελόπουλο, τον Κούνδουρο, τον Κακογιάννη, την Παπά, τον Ζολώτα, τον Χατζηδάκη, τον Ωνάση, τον Νιάρχο, τον Χρήστου, τον Μινωτή, την Παξινού, τον Τσαρούχη, τον Καζαντζάκη, τον Βενιζέλο, τον Καραμανλή και τόσους άλλους. Πλήθος μέγα.

Τεράστια μεγέθη, μοναδικά σε τομέα, σε κάθε εποχή , μεγάλα μεγέθη δημιουργικά -ξεχωριστά . Όλα διεθνούς εμβέλειας, απήχησης και κύρους, τα ποία αποδεικνύουν ότι και η μεταπολεμική Ελλάδα δεν στέρεψε ποτέ από προσωπικότητες,. Κάποτε μεγαλύτερες από τον Μίκη Θεοδωράκη, διαχρονικές και παγκοσμίου αναφοράς και κάποτε λίγο μικρότερες, αλλά εξίσου σπουδαίες. Φαινόμενο το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα συνεχισθεί από τις νέες γενιές των Ελλήνων.

Υπήρξε μεγάλος Έλληνας αλλά όχι ο μοναδικός διεθνής ο Μίκης Θεοδωράκης και σπουδαίος, από τον χώρο της Τέχνης, από όσους δημιούργησαν κατά τον 200 αιώνα, ζουν ακόμα και αρκετοί λ δημιουργούν.. Ανάμεσα τους Γαβράς, Παπαθανασίου Μούσχουρη, Φασιανός, Βασιλικός, Ξαρχάκος, Σμαραγδής, Σαββόπουλος, Μαρκόπουλος..

Υπάρχουν και άλλοι της νεώτερης γενιάς, όπως ο νέοι ζωγράφοι, μουσικοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς και δεκάδες επιστήμονες και πανεπιστημιακοί διεθνούς εμβέλειας.

2.Μίκης Θεοδωράκης – Μητσοτάκης – Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ού αιώνα

«Έζησε μια ζωή με πάθος και ένταση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες τις ελευθερίας και της δικαιοσύνης μα πάνω από όλα την ενότητα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ο Μίκης Θεοδωράκης «μετέτρεψε τη μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση»

Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα όπως του αξίζει δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την εξόδιο ακολουθία του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο καταγωγής του, το Γαλατά Χανίων.

«Έζησε μια ζωή με πάθος και ένταση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες τις ελευθερίας και της δικαιοσύνης μα πάνω από όλα την ενότητα των Ελλήνων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ο Μίκης Θεοδωράκης «μετέτρεψε τη μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση»

«Τον αποχαιρετούμε όπως τον αξίζει. Τον τελευταίο μεγάλο έλληνα του 20ου αιώνα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας ότι «τα τραγούδια του θα τα σιγοτραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

Γράφτηκε από τον  

ΠΗΓΗ https://nonpapernews.gr/download-now/2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά