Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Κάποτε οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, πλάι στο θέαμα που έδιναν στο λαό.. Το βάρβαρο εκείνο, με τις ανθρωποθυσίες, πρόσφεραν και σιτάρι. Ψωμί δηλαδή. Έτσι βρήκε την ευκαιρία, ο διάσημος Ρωμαίος σατυρικός ποιητής, Γιουβενάλης, να μιλήσει για »panem et circenses» Άρτον και θεάματα. Σήμερα στις μέρες μας, για θέαμα ίσως και να μπορούμε να μιλήσουμε. Για ανθρωποθυσίες το ίδιο. Για »Άρτον» μάλλον χλωμό το βλέπω. Με τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, για τη συρρίκνωσή του. Το βλέπουμε με τις συνεχείς ανατιμήσεις των αγαθών που τις.. αποδίδουν στο πετρέλαιο. Όταν οι φόροι σε αυτό, οι Ελληνικοί φόροι, σε περιπτώσεις, αγγίζουν το 95% , τότε μάλλον για παραμύθι φαντάζει κάθε δικαιολογία επ’ αυτού. Ας μείνουμε λοιπόν αναγκαστικά στο »θέαμα», μιας κι ο »άρτος» όλο και πιο ακριβοθώρητος γίνεται. Ήρθε το εισαγόμενο »Ράλι Ακρόπολης» (Που το περίεργο; Εδώ Ολυμπιακούς κάναμε με »Coca Colla» και »Perrie») Το δρώμενο στήθηκε κάτω από την Ακρόπολη Την ταλαίπωρη Ακρόπολη. Που μόνο το κόκκινο φωτάκι της λείπει πια για να δοξάσει την κατάντια της με τα τσιμέντα που της έριξαν. Και με τη φθήνια που την αντιμετωπίζουν. Στην έναρξη του αγώνα λοιπόν, Που η αλήθεια είναι πως μας είχε λείψει. μίλησε ο πρωθυπουργός. Ο οποίος χαιρέτισε την επιστροφή του αγωνίσματος στις ρίζες του. Δυο λόγια για τη διοργάνωση είπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, (FIA) και γ.γ. του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια (Jean Todt) Και εδώ είναι το θέμα μου. Που μου το έδωσε, στέλνοντας μου τις φωτογραφίες η καλή συνάδελφος και φίλη μου, Ελένη Καραπάνου Λίνγκα..
Αν παίρναμε τη σημαία της χώρας του μαλάκα αυτού και την κάναμε γκλίτσα; πως θα ένιωθε; Έτσι νοιώσαμε και εμείς Για τον φαιδρό αυτό ανθέλληνα. Ανοίξτε σας παρακαλώ τη 2η φωτογραφία Και δείτε πως κρατάει τη σημαία μας ο καραγκιόζης.
Που τον φιλοξένησε και τον τάϊσε η κυβέρνηση, με έξοδα του Ελληνικού λαού. Αν είχανε μια στάλα Ελληνική τσίπα οι κυβερνώντες, θα τον πλησίαζαν να τους πουν πόσο φελλός είναι. Και φυσικά θα τον είχαν κηρύξει non grata. Αν είχαν Ελληνική ευαισθησία. Αν..
Μα όταν αυτή την προσβολή, την κάνει μπροστά στον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος δεν αντιδρά. Μένει απαθής. Ούτε ο Αυγενάκης που ήταν παρών Ούτε όλοι οι άλλοι κυβερνητικοί και κομματικού παράγοντες… Τότε τι να περιμένει κανείς;. Απλά, άλλη μια ευκαιρία να δούμε ποιοι μας κυβερνάνε.. Σε ποιους δώσαμε τα ινία της χώρας. Και ποιους εξακολουθεί προκλητικά να στηρίζει το 30,5 του πληθυσμού. Κοίταξα πριν γράψω πολύ προσεκτικά τη φωτογραφία. Μην ήταν στο χέρι του το σημαιάκι που δίνει την έναρξη του αγώνα. Εκείνο είναι άσπρο με μαύρα τετράγωνα Αν δεν κάνω λάθος. Εδώ φαίνεται εμφανώς η Ελληνική σημαία να κείται χάμω, στα πόδια του. Ντροπή για όλους μας. Πριν 200 χρόνια η σημαία αυτή είχε γίνει κόκκινη, από το αίμα των ηρώων που την ανέβασαν ψηλά. Και τώρα 200 χρόνια μετά κουρέλι ανεμίζοντας καθαρίζει τα παπούτσια του ανόητου αυτού γελοίου.. . Παρουσία τόσων ανθελλήνων. Και του καμαρωτού αρχιπροδότη.. Ελένη μου.. Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες Με μελαγχόλησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά