Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΟΙ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Η Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας, με ελάχιστες εβδομάδες ζωής , έχει προλάβει να γίνει ένα αστραφτερό σημείο αναφοράς στον πολιτισμό της Σαλαμίνας , αλλά όχι μονον της Σαλαμίνας.

Ταυτόχρονα με την έκθεση χαλκογραφιών (την οποία παρουσιάσαμε απο την πρώτη στιγμή), έγινε την Τετάρτη μία ομιλία – παρουσίαση !

Ο πασίγνωστος ζωγράφος- σκηνογράφος – ενδυματολόγος  Γιάννης Μετζικώφ παρουσίασε στον κόσμο (πολύ κόσμο και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την ποιότητα της τοπικής κοινωνίας) τις “ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, εκφωνώντας την ομιλία του που πρωτοπαρουσίασε στην Βουλή των Ελλήνων κατα την εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Μία ομιλία ! Γεμάτη Ιστορία. Πλήρης σε κάθε λεπτομέρεια. Με πλήθος συμβολισμών και περιγραφών !

Ένας ομιλητής που ξέρει τόσο καλά να συναρπάζει το ακροατήριό του! Με την εκφραστική φωνή και τον γεμάτο λόγο του!

Σαν Σαλαμίνιοι δεν μπορούμε παρα να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς των Γιάννη Μετζικώφ και να τον κρατήσουμε κοντά μας . Αλλως τε και ο ίδιος μας υποσχέθηκε την οργάνωση ενός εργαστηρίου σκέψης και προβληματισμού!

Πριν τον κεντρικό ομιλητή, ο Παναγιώτης Βελτανισιάν καλωσόρισε τους παριστάμενους μεταξύ των οποίων και οι επίσημοι. Ο Δήμαρχος , εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας, Ιεραρχία, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες. Ήταν πολλοί και τίμησαν την βραδιά οπως της άξιζε!

Ακολούθησε η Χριστιαλένα Ξύγκη παρουσιάζοντας τον ομιλητή και μετά η πανδαισία του λόγου απο τον Γιάννη Μετζικώφ.

Παραδοσιακές φορεσιές κόσμησαν την εξαιρετικά φροντισμένη οργάνωση.

Οι μουσικοί , με τις τοπικές φορεσιές έπαιξαν παραδοσιακά τραγούδια , μεταξύ των οποίων και ένα στην Αρβανίτικη διάλεκτο ερμηνευμένο  (όπως και τα επομενα) απο την ψυχή της Λαογραφικής Στέγης, Μανώλη Καπετανάκη.

Τα κεράσματα ακολούθησαν όπως πάντα.

Μοιράστηκε και ένα πολύπτυχο με τον λόγο του Γιάννη Μετζικώφ, γιατι τέτοια κείμενα είναι κειμήλια!

Επίσης πουλήθηκε και το πολυτελέστατο ημερολόγιο “ΜΕ 2 ΜΑΤΙΕΣ” σε συμβολική τιμή , με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Μία βραδιά που θα θυμόμαστε !

Μπράβο ! Μπράβο σε όλους!

 

Φωτογραφίες της εκδήλωσης : https://photos.app.goo.gl/tyGBaGcHs6pmbzaL9

 

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Μάνος Κιλημάντζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά