Έξι άντρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν και ανακρίνονται καθώς η αστυνομία ερευνά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ομογενή από την Αδελαΐδα, Κέρι Γιακουμή.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από έφοδο σε λέσχη των Hells Angels στο Thomastown της Μελβούρνης, τη Δευτέρα. Η συγκεκριμένη λέσχη ήταν το τελευταίο σημείο που θεάθηκε ζωντανός ο 29χρονος αγνοούμενος στις 10 Ιουνίου του 2020.

“Οι σημερινές συλλήψεις είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης επιχείρησης που διαρκεί εδώ και 15 μήνες στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από ειδικές μονάδες που συνεργάζονταν ως μέρος της ομάδας έρευνας”, δήλωσε ο Επικεφαλής της ΔίωξηςΕγκλήματος, Επιθεωρητής Paul O’Halloran.

Η αστυνομία υποψιάζεται ότι ο Γιακουμής μπορεί να δολοφονήθηκε αν και δεν έχει βρεθεί το πτώμα του. Οι πρόσφατες έρευνες στον ποταμό Jackson Creeks στην περιοχή Diggers Rest της Μελβούρνης για τον εντοπισμό της σωρού του απέβησαν άκαρπες.

Ο 29χρονος Κέρι Γιακουμής είχε έρθει από την Αδελαϊδα στη Μελβούρνη στις 5 Ιουνίου 2020 με σκοπό να εργαστεί ως μπετατζής, όπως είπε στην οικογένειά του.

Όσο βρισκόταν στη Μελβούρνη μιλούσε με την οικογένειά του στην Νότια Αυστραλία και η μητέρα του τού είχε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στην Αδελαϊδα στις 10 Ιουνίου. Καθότι δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο αεροπλάνο δηλώθηκε η εξαφάνισή του.

Από τότε, έχουν γίνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις για πληροφορίες και οι ανακριτικές αρχές καλούν και πάλι όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση θέλουν να μιλήσουν με οποιονδήποτε γνωρίζει το τι έγινε εκείνη την ημέρα στη λέσχη των μοτοσικλετιστών ή σε άλλη τοποθεσία τις πρωινές ώρες της 10ης Ιουνίου. Επίσης ενθαρρύνουν όποιον είδε κάτι ύποπτο στην περιοχή Jackson’s Creek εκείνο το χρονικό διάστημα της εξαφάνισης του Κέρι, να το δηλώσει.

“Θα υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που έχουν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στον Κέρι και γνωρίζουν ποιος είναι υπεύθυνος, γι΄αυτό απευθύνω έκκληση και πάλι σε αυτούς τους ανθρώπους να προσέλθουν και να μιλήσουν στην αστυνομία.

Πιστεύω, επίσης, ότι πιθανά υπάρχουν κάποιοι που δεν συμφωνούν με αυτό που συνέβη στον Κέρι και θεωρούν ότι η υπόθεση ξέφυγε. Αυτή είναι η ευκαιρία τους να μας πουν την εκδοχή τους”, δήλωσε ο Επιθεωρητής O’Halloran.

Όποιος έχει πληροφορίες για την εξαφάνιση του Κέρι Γιακουμή καλείται να επικοινωνήσει με τους Crime Stoppers στο 1800 333 000 ή να κάνει μια εμπιστευτική αναφορά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.crimestoppersvic.com.au