Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κώστας  Βατσκαλής κέρδισε και δεύτερη θητεία ως δήμαρχος του Ντάργουϊν.

Αν και η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχιστεί αύριο, εντούτοις ο κ. Βτσκαλής προηγείται με μεγάλη διαφορά και είναι ο βέβαιος νικητής.

Ο ίδιος με ανάρτησή του ευχαρίστησε τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους και του έδωσαν και δεύτερη θητεία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ίσως είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις παγκοσμίως για μετανάστη να κατορθώσει ουσιαστικά μέσα σε ελάχιστα χρόνια να γίνει πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, χωρίς μάλιστα να έχει γεννηθεί ή έστω μεγαλώσει στη χώρα υποδοχής του.

Κι όμως ο γεννημένος στην Κεφαλονιά και μεγαλωμένος στην Πετρούπολη, Κώστας Βατσκαλής τα κατάφερε. Έγινε υπερυπουργός έχοντας τα υπουργεία Εργασίας και Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων, Σχέσεων με την Ασία, και Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας, Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας της Βόρειας Επικράτειας.

Γεννημένος στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1957 από Ηπειρώτες γονείς. Ο πατέρας του καταγόταν από το χωριό Πυρσογιάννη των Ιωαννίνων. Ήταν κτίστης, τεχνίτης στην πέτρα και πήγε στην Κεφαλονιά μετά τους καταστροφικούς σεισμούς για να εργαστεί στην ανοικοδόμησή της».

Ο Κώστας Βατσκαλής μεγάλωσε και σπούδασε όμως, στην Αθήνα, όπου έζησε ως το 1983. Τότε παντρεύτηκε μια Αυστραλή και σε ηλικία 27 ετών πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει, για χάρη της, στην Αυστραλία. Πρώτος σταθμός ήταν το Περθ, όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο δημόσια υγεία. Το 1988 πέθανε η πρώτη του γυναίκα και ένα χρόνο αργότερα ξαναπαντρεύτηκε, πάλι Αυστραλή, την Μάργκαρετ. Εγκαταστάθηκαν στο Πορτ Χέντλαντ και λίγο αργότερα στο Ντάργουϊν, πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας. Εκεί ο ομογενής, ο οποίος από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αυστραλία ασχολήθηκε με την πολιτική και μάλιστα ένα διάστημα ήταν υπερυπουργός  στη Northern Territory.

Σήμερα είναι ο Δήμαρχος της πόλης.

https://neoskosmos.com/el/303844