Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Φτωχότερη από σήμερα η τέχνη. Έφυγε ο πιο καλός »κακός» της
Αφήνοντας πίσω, τα χωρίς εισαγωγικά, κακά, της άμοιρης τέχνης Έφυγε και ο υπέροχος, Ανέστης Βλάχος, μετά από σκληρή μάχη, που έδινε εδώ και έναν μήνα στον Ευαγγελισμό. Ένας υπέροχος άνθρωπος, σεμνός και ευγενής. Αφοπλιστικά χαρισματικός. Που δεν είχε καμία σχέση με τους ρόλους που του έδιναν να παίξει. Τους κακούς και βίαιους χαρακτήρες που υποδύονταν. Και που με τόση πειστικότητα τους έντυνε, χάρη στο ταλέντο του. Υπάκουος στους σκηνοθέτες του Και δοτικός στους συναδέλφους του. Τον γνώρισα στα μέσα της δεκαετίας του’ 70 Όταν μου τον σύστησε ο σκηνοθέτης Δήμος Θέος, που γύριζε τότε την βραβευμένη του ταινία »Κιέριον» Ταινία από την οποία ο Ανέστης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, της Θεσσαλονίκης απέσπασε το βραβείο, του Α’ Ανδρικού ρόλου. Λιγα λεπτά μετά την γνωριμία μας τρώγαμε παρέα στο καφενεδάκι του κυρ Θανάση, απέναντι απ τα στούντιο της »Φίνος Φίλμ» Τόσο απλός, καταδεχτικός. Και με τόσο χιούμορ. Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1934, σε ένα χωριό έξω από τη Δράμα. Στα 12 του χρόνια ήρθε στην Αθήνα. Και δέκα χρόνια μετά βρίσκεται στη Σχολή Σταυράκου, όπου μαζί με τον Κώστα Καζάκο, σπουδάζουν, κινηματογράφο. Νεαρός ακόμα σπουδαστής, άρχισε να μπαίνει στον χώρο της τέχνης. Και να αγαπιέται από όλους χάρη στο ήθος του και την ευγένεια του.
Για να μπορεί να διασφαλίζει τα έξοδα του και τα δίδακτρα της σχολής, δούλευε στις οικοδομές.Όπου μια μέρα, σε μια από αυτές ένα καρφί τον χτύπησε στο μάτι του. Που του το κατέστρεψε τελείως Η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χόρν, πλήρωσαν το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε. Ενώ τον πήραν και στο σπίτι τους όπου τον φρόντιζαν μέχρι να αναρρώσει. Αυτό ο Ανέστης ποτέ του δεν το ξέχασε. Το 1956 πρωτοεμφανίζεται στην ταινία »Το κορίτσι με τα μαύρα».. Όπου ερμηνεύει έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Με την ταινία όμως »Ο φόβος» του Κώστα Μανουσάκη καθιερώνεται ως ένας ξεχωριστός ηθοποιός με ιδιαίτερο ταλέντο
Από τον πρώτο του γάμο, έχει έναν γιο, τον Ηρακλή Βλάχο. Και από τον δεύτερο, με την ηθοποιό, Μαρία Γαρίτση, έχει μια κόρη την Έλλη Βλάχου, Φιλόλογο και δημοσιογράφο. Κουμπάρος του και νονός του γιού του είναι ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος.
Ο οποίος συντετριμένος με συγκινητικά λόγια τον αποχαιρέτησε.
Με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί Δημοσία Δαπάνη στο Α’ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηνών.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Κρίμα για το καλό θέατρο. Που σιγά- σιγά, αποχαιρετάει όλη την παλιά καλή του φρουρά.. Και μένει με τα στίγματα και τον σφιχτό κόμπο που το πνίγουν, κάποιοι φαιδροί, από τη νεώτερη γενιά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά