Στις 15 Νοεμβρίου φέτος  καθορίστηκε να γίνει η πρώτη δημόσια ακρόαση της ιατροδικαστικής έρευνας για τα αίτια  του θανάτου 50 τροφίμων του ελληνικού  γηροκομείου ¨Βασιλειάδα».

Αυτό ανακοινώθηκε την Τετάρτη στο Coroners Court. O  ομογενής δικηγόρος Γιάννης Καραντζής (John Karantzis), του δικηγορικού γραφείου Carbone Lawyers, είπε στο «Νέο Κόσμο» ότι ζήτησε από το δικαστήριο να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

«Εκπροσωπούμε  συγγενείς θυμάτων και επιβάλλεται η ιατροδικαστική έρευνα να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται» μας είπε.

Η «Βασιλειάδα»  κατηγορείται για αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθούν από κορονοϊό τρόφιμοι του. Σύμφωνα με τον κ. Καραντζή  συνολικά πέθαναν 50 τρόφιμοι πέρσι εκ των οποίων οι 45 από  COVID-19.

Κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων έχουν   ασκήσει και αγωγή σε βάρος του οίκου ευγηρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός δυο μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί και η έρευνα του Worksafe για να διαπιστωθεί αν θα ασκηθεί δίωξη στους υπεύθυνους του ομογενειακού ιδρύματος.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του στο «Νέο Κόσμο» ο  δικηγόρος κ. Καραντζής,  υποστήριξε ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για απαράδεκτη αμέλεια του Ιδρύματος «Βασιλειάδα» που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των τροφίμων.

Ο ίδιος είπε ότι εκπροσωπεί 15 οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Ίδρυμα.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της  η «Βασιλειάδα» υποστήριξε ότι τηρήθηκαν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα προστασίας και οι οδηγίες της κυβέρνησης.