Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΝΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!

(Διαβάζετε με δική σας επιλογή και ευθύνη..)

 

Αγαπητέ αναγνώστη !

Πιθανότατα δεν θα σου αρέσουν αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω.

Και δεν θα σου αρέσουν γιατι ο γράφων δεν έμαθε να κρατά το στόμα του κλειστό, άσχετα με τις όποιες συνέπειες.

Στο κάτω κάτω δεν με πληρώνεις, δεν με ψηφίζεις, δεν πάω για δήμαρχος, δεν σου έχω καμία υποχρέωση! Άρα λέω οτι θέλω και λογαριασμό δεν θα σου δώσω , όπως κι εσύ δεν δίνεις λογαριασμό για ένα σωρό ανοησίες που καθημερινά “φτύνεις”.

Ναι σε σένα μιλάω!

Σε εσένα που με προτρέπεις να  “κλείσω την τηλεόραση γιατί τα κανάλια είναι πουλημένα” !

Σε εσένα που έχοντας κλείσει την τηλεόραση, ενημερώνεσαι (και …”μορφώνεσαι”) απο το υπερ-πανεπιστήμιο του facebook.

Σε εσένα που έχοντας κλείσει την τηλεόραση , ενημερώνεσαι απο τις ιντερνετικές σελίδες των ίδιων καναλιών της τηλεόρασης  (…που έχεις κλείσει, να σου θυμίσω) !

(Και όποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτά και έχει την μύγα, να τη φέρει γρήγορα πίσω !)

Και ο λόγος που κάθησα να ασχοληθώ μαζί σου, ήταν οτι πολύ καιρό τώρα ακούω/διαβάζω “Ιερεμιάδες” κατα της κυβέρνησης. Και σε βαρέθηκα ρε φιλαράκο ! Βαρέθηκα την χαζομάρα σου! Μέχρι και το γνωστό σύνθημα για τον Μητσοτάκη έτρεξες να αναπαράγεις, πιστεύοντας οτι έκανες εξυπνάδα , η χιουμοράκι.

Μέχρι και την περιπέτεια υγείας του Χαρδαλιά, αμφισβήτησες, λοιδώρησες, ευχήθηκες ψόφο (και όποιος έχει περάσει αυτην την περιπέτεια ξέρει καλά ! Και αηδιάζει με τον οχετό της ψυχής σου).

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος με σένα και σου ξεκαθαρίζω την προσωπική μου άποψη πως ακόμη και μία κυβέρνηση μπαμπουϊνων θα είναι έτη φωτός καλύτερη απο την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ! Αυτό όμως είναι δική μου αποκλειστικά άποψη.

Αυτό απαλλάσει τις επόμενες (και τις προηγούμενες) κυβερνήσεις, θα μου πεις ;;;   Ποσώς !!!!!

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ καλή ; Όχι !  Κανενός συνήγορος δεν θα γίνω (σε αντίθεση με εσένα  αγαπητέ αναγνώστη που καθημερινά ενδύεσαι την τήβενο του ειδικού, του επιστήμονα και του εισαγγελέα)!

Η παρούσα κυβέρνηση έχει πολλά στραβά! Έχει κάνει πολλά (ηθελημένα η μη ) λάθη!

Το κείμενο που διαβάζεις (αν έχει αντέξει η …”δημοκρατική σου ευαισθησία” να φτάσεις μέχρι αυτό το σημείο) εχει να κάνει με κάποια μεγάλα θέματα που μας απασχολούν τον τελευταίο καιρό, ειδωμένα με την κρισάρα της (εντελώς παραμελημένης) Κοινής Λογικής!

Τον έχεις ακούσει αγαπητέ αναγνώστη αυτόν τον όρο ;;;  ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ !

Δηλαδή 1+1 κάνουν πάντα 2, η για να πας μπροστά πρέπει να κάνεις ένα επόμενο βήμα…και άλλα τέτοια ….

Ας πιάσουμε λοιπόν μερικά απο τα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την κοινωνία του ..Graecus facebookius !

 

  • ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ:

Έσκασε αυτός ο ιος ( Απο τις μαϊμούδες;  Απο τις νυχτερίδες;  Απο σκοτεινά εργαστήρια βιολογικού πολέμου; Απ όπου και να έσκασε , η πραγματικότητα είναι πως έσκασε!) και μόλυνε όλη την ανθρωπότητα!

Τι είπε ο στόμας σου καλέ μου αναγνώστη! Δεν υπάρχει ιός (κι ας έχουμε οι περισσότεροι ιδίαν πείρα απώλειας απο το στενό μας κύκλο)! Είναι εφεύρημα των μεγιστάνων του διαδικτύου (λες κι έχει την έννοια σου ο Gates..)! Μας βάζουν τσιπάκια! Μας συνδέουν με το 5G! Είναι κόλπο του Εωσφόρου για να καταλάβει την αγνότητα ( … ) της ψυχής μας και καλύτερα να πεθάνουμε παρά να χάσουμε την …”πίστη” μας! Κι ένα σωρό άλλες ΜΠΟΥΡΔΕΣ αγαπητέ αναγνώστη, είτε είσαι κοινός θνητός, είτε επιστήμων του fb , είτε δημοσιογράφος (κι επαναλαμβάνω: Φέρτε πίσω την μύγα!) !

Το γεγονός είναι πως έσκασε η πανδημία!

Και πως την αντιμετώπισε η κυβέρνηση αυτήν την πανδημία;  Οι περισσότεροι απο εμάς ομολογήσαμε πως στα αρχικά στάδια την χειρίστηκε σχετικά καλά!

Μετά ήρθε η κόπωση! Κόπωση απο πλευράς πολιτών, αλλά και απο πλευράς κυβέρνησης! Και  άρχισαν τα “οριζόντια” και άδικα μέτρα (100% υπεύθυνα κατα την γνώμη μου για την πειστικότητά τους). Και εννοείται πως ο κόσμος αντιδρώντας άρχισε να μην υπακούει (δεν μιλάω για τους μπαμπουϊνους των πλατειών και των κορωνοπάρτυ. Μιλάω για τον κόσμο στην καθημερινότητά του).

Και αυτό είναι 100% ευθύνη της κυβέρνησης!

Όχι γιατι “Μητσοτάκη …..!”, αλλά γιατι δεν έπεισε. Διάλεξε την εύκολη λύση και απομακρύνθηκε απο τον κόσμο..

Ας δούμε όμως τι συνέβη και στον υπόλοιπο κόσμο.  Τραγωδίες ! Πολύ μεγαλύτερες (ποσοστιαία) απο τις δικές μας. Θέλετε να δεχτούμε πως η Ελλάδα δεν τα κατάφερε καλά;  Ας το δεχτούμε.

Προηγούνται όμως στην αποτυχία άλλες χώρες πολύ πιο προηγμένες, με πολύ περισσότερα μέσα, οικονομικά, υγειονομικά κλπ.

Αρα , ναι στην κριτική, αλλά με προτάσεις εφαρμόσιμες.

Ήρθε και η σειρά των εμβολίων.

Και εδω πάλι αγαπητέ αναγνώστη (εσυ που αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτές τις γραμμές) βρήκες ένα σωρό παραμύθια για να δηλώσεις την αντίθεσή σου.

Σαφώς και είναι απαράδεκτη η τακτική του αναγκαστικού εμβολιασμού, όπως όμως είναι απαράδεκτη και η απαίτησή σου να μεταδώσεις τον ιο σε αγαπημένους μου!

 

  • ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ :

Πάμε στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, τις δασικές πυρκαγιές.

Κι εκεί φίλτατε αναγνώστη έγινες ειδκός συνομωσιολόγος, δασοπυροσβέστης, ειδήμων της πολιτικής προστασίας κλπ κλπ.

Βρήκες πάλι την ευκαιρία να τα σούρεις του Μητσοτάκη.  Είμαι σίγουρος πως τον είδες εσύ ο ίδιος να βαζει φωτιά, Ε ;;

Ελλείψεις στην πυρασφάλεια, λες!  Μάλιστα.. Ελλείψεις που πάνε πολλές δεκαετίες πίσω.  Αντιπυρικές ζώνες (σε τεράστιες εκτάσεις και εξαιρετικά δύσβατους τοπους) που κατα την γνώμη σου έπρεπε να έχουν γίνει μέσα σε δυο χρόνια.

Κατηγορίες για προμήθεια αστυνομικών οχημάτων και πρόσληψη προσωπικού, αντί για πυροσβεστικά μέσα και πυροσβέστες (που όταν χρειαστείς ασφάλεια, θα αρχίσεις να φωνάζεις “που είναι το κράτος”, ξεχνώντας τις προηγούμενες κραυγές σου).

Την στιγμή που και μέσα σε αφθονία επιχειρούν (μέχρι και ατύχημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή απο ενδεχόμενη σύγκρουση εναερίων μέσων) και απο ξένες ομάδες , που κατα την δική σου ομολογία είναι και καλύτερα εκπαιδευμένες και καλύτερα εξοπλισμένες, αλλά και ένα σωρό μοντέρνα και αποτελεσματικά εναέρια μέσα, δικά μας και μισθωμένα.  Τι αποτέλεσμα έφεραν όλα αυτά;;;;  Ελάχιστο! Γιατι η φωτιά είναι ένα τέρας.  Και όσοι υπηρέτησαν στον στρατό και έκαναν υπηρεσία πυρασφάλειας το ξέρουν καλά! Γιατι όταν ξεσπάει η φωτιά απλά προσπαθείς να μειώσεις την ζημιά. Και αυτό έκανε η κυβέρνηση. Έδωσε προτεραιότητα στις ζωές (αλλά και γι αυτό την κατηγόρησες…ίσως περιμένοντας να ισοφαρίσεις κάποιες άλλες απώλειες του πρόσφατου παρελθόντος).

Και για να μην το κουράζουμε, υποθέτω πως και για τις φωτιές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά και την Καλιφόρνια (με τα πολλαπλάσια μέσα)…. ο Μητσοτάκης φταίει !

Αν για κάτι θα κατηγορούσα την κυβέρνηση είναι η καθυστέρηση στην ΑΜΕΣΗ αλλαγή του νόμου για τους εμπρηστές!

Εσύ προτιμάς να την κατηγορείς οτι βάζει φωτιές για να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες.

Λες και το πολιτικό κόστος που πληρώνει κάθε κυβέρνηση με τις φωτιές συγκρίνεται με αυτό της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών! Είπαμε: Κοινή Λογική ! Που θα πάει, κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι σημαίνει!

Φωνάζεις αναγνώστη οτι δεν δίνει άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες. Την στιγμή που έδωσε κάποιες αρχικές και άρχισε αμέσως την καταγραφή των ζημιών.  Τα θέλεις όλα “εδω και τώρα”.

Χμμμ… Ωριμώτατη η απαίτησή σου!

 

  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

Κατα κοινή ομολογία γενικά καλά τα πάει (ειδικά ο Υπ. Εξωτερικών), τηρουμένων των γαιωπολιτικών συνθηκών.

Τουλάχιστον δεν μας φόρεσε τίποτε “Πρέσπες”. Πρέσπες που ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε ξεκάθαρα δηλώσει (προεκλογικά παρακαλώ!) πως απο την στιγμή που υπογραφηκε η συμφωνία δεν μπορεί να αναιρεθεί. Ειδικώτερα απο την στιγμή που ο βασικός στόχος των Σκοπιανών (εγω δεν πρόκειται να τους πω “Μακεδόνες” σε καμία περίπτωση), η είσοδος στο ΝΑΤΟ επετεύχθη ήδη απο τις πρώτες μέρες της συμφωνίας. Προεκλογικά λοιπόν η παρούσα κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη. Και σε αυτό όμως επέλεξες να την κατηγορήσεις για αθέτηση υποσχέσεων.

Απο την άλλη έκανε αρκετές συμμαχίες, επαφές που θα βοηθήσουν την χώρα να βγει απο την εσωστρέφεια .

Αν θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα;; Σαφέστατα, αλλά είπαμε: Απο τον καναπέ μέχρι και την Πόλη πάμε να πάρουμε!

 

  • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ:

Είχαμε την κρίση του Έβρου. Που ήταν νικηφόρα!  Ακόμη κι εκεί είχες αντιρρήσεις προοδευτικέ μου αναγνώστη.

Περιορίστηκαν αρκετά οι εισροές απο τα νησιά (δύσκολο πεδίο επιτήρησης).

Θα μπορούσε καλύτερα ; Σαφέστατα!

Κατ αρχάς θα μπορούσε να ασχοληθεί σοβαρά με τις περίφημες ΜΚΟ και τον έλεγχό τους.

Θα μπορούσε να ενημερώνει περισσότερο και καλύτερα για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Θα μπορούσε να επιμείνει στις άμεσες απελάσεις όσων εμφανέστατα δεν είναι πρόσφυγες.

Θα μπορούσε να ασχοληθεί με την αποίκηση και την δημιουργία γκέτο στις μεγαλουπόλεις (ειδικά στην Αθήνα)

Πολλά ακόμη θα μπορούσε να κάνει.

Βέβαια το πιθανότερο είναι αν κάνει περισσότερα, να αντιμετωπίσει την δημοκρατική και ανθρωπιστική σου αντίδραση καλέ μου αναγνώστη.

 

Αυτά είναι κάποια ελάχιστα μόνον απο τα φλέγοντα θέματα στα οποία αντιδράς με ωριμότητα πεντάχρονου κακομαθημένου.

Θα υποθέσω πως έχεις οργιστεί και θα με βρίζεις διαβάζοντας τα παραπάνω στο ταμπλετ σου, ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα της τρέντυ παραλίας, ρίχνοντας πλάγιες ματιές μήπως κάποιο “πιπίνι” με το ανύπαρκτο στριγκάκι και το λάγνο βλέμμα έχει εντυπωσιαστεί απο το μανίκι τατουάζ σου και τα λαδωμένα μπράτσα του σφίχτη που εχεις καταφέρει να αναπτύξεις.

Αν η οργή σου σε κάνει να σκεφτείς λιγάκι παραπάνω, τότε καλά έκανα και στα έγραψα όλα αυτά (θα μπορούσα και περισσότερα όπως καταλαβαίνεις).

Αν απλά θύμωσες, χωρις να απασχοληθείς καθόλου παραπάνω, τότε επανέρχομαι στην αρχική μου τοποθέτηση: Δεν με πληρώνεις, δεν με ψηφίζεις, δεν σου χρωστάω! Αρα δεν με απασχολεί η γνώμη σου !

 

Μάνος Κιλημάντζος

ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

 

Υ.Γ. Τα ανωτέρω αποτελούν προσωπικές απόψεις του γράφοντος, ο οποίος αναλαμβάνει και την όποια ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά