Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κατατέθηκε πρόσφατα ο πλήρης φάκελος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την  πιστοποίηση και εγγραφή της πολιτιστικής/ θρησκευτικής  διαδρομής «Στα βήματα του Απ. Παύλου, Απόστολου των Εθνών». 

Μέσα από μια διαδικασία που πήρε δύο και πλέον χρόνια στο πλαίσιο του έργου διαπεριφερειακής συνεργασίας Cult RΙnG, οι εταίροι του έργου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Πάφου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιφέρεια Λάτσιο-Ιταλίας και το ECTN (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού) διεκδικούν πλέον επίσημα πιστοποίηση και εγγραφή της εν λόγω διαδρομής στις Ευρωπαϊκές Διαδρομές (Cultural Routes of the  Council of Europe).

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την προώθηση και διατήρηση των κοινών και διαφορετικών πολιτιστικών ταυτοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Πολιτιστικές Διαδρομές παρέχουν µια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Ευρώπης µέσω της διαπεριφερειακής ανταλλαγής ιδεών και πολιτισμών.

«Ως ΕΤΑΠ συνεχίζουμε και ενισχύουμε την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης δράσεων στον τομέα του πολιτισμού» αναφέρει ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, με την έγκριση της διαδρομής πλέον η Πάφος και η Κύπρος γενικότερα εδραιώνεται στον Ευρωπαϊκό χάρτη πολιτιστικών διαδρομών και αναμένεται να αποκομίσει διάφορα οφέλη όπως, προβολή και αναγνωρισιμότητα, εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, συμβολή στην διατήρηση και προστασία σημείων ενδιαφέροντος, οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία,  κ.ά.

«Για ολόκληρη την επαρχία Πάφου, ο πολιτισμός αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γι’ αυτό οι φορείς δίδουν ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα αυτό» προστίθεται. Η προσπάθεια επικεντρώνεται  στην περαιτέρω προστασία και την εισαγωγή τεχνολογικών εργαλείων για ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου.

https://www.philenews.com/eidise

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά