Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
…Δεν μας φθάνουν όλα. Έχουμε και τα επικοινωνιακά σόου, πάνω από τις στάχτες της καμμένης Ελλάδας. Πάνω από της ψυχής μας το καμένο κουφάρι. Πόση πια υποκρισία; Πόσο θράσος; Αντί να χαθούν από το πρόσωπο της γης.. Οι φαιδροί. Οι ανίκανοι. Που για μια φορά ακόμα με αδιάντροπο ύφος, έρχονται να μοιράσουν στους Ιθαγενείς καθρεφτάκια. Και να τους δουλέψουν. Για πόσο ακόμα Θεέ μου, θα αντέχουν οι ώμοι μας την ανοχή αυτή;
…Κάηκε η Ελλάδα. Γιατί αναρωτηθήκατε; Πέρα απ τη ανικανότητα μήπως υπήρχε και η σκοπιμότητα; Όταν μια χώρα παραδίδεται στη μοίρα της και γίνεται παρανάλωμα του πυρός, επειδή δεν αποστέλλονται τα πτητικά μέσα, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Τα βαριά πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να αναρριχηθούν πάνω στα απόκρημνα βουνά. Άρα η προσπάθεια κατάσβεσης εξαρτάται μόνο από αέρος Γιατί λοιπόν δεν απεστάλησαν πουθενά εναέριες δυνάμεις;.. Μα γιατί τα επτά στα δέκα αεροσκάφη, ήταν καθηλωμένα στο έδαφος. Με βλάβες. Το ίδιο και αρκετά οχήματα της πυροσβεστικής. Ακίνητα κι αυτά με βλάβες. Και τα λίγα πτητικά μέσα που υπήρχαν, πήγαν στη Βαρυπόμπη. Όπου επειδή και εκεί ήταν λίγα Έκαναν μια τρύπα στο νερό. Γιατί λοιπόν, ήταν καθηλωμένα σκάφη καλοκαιριάτικα; Λεφτά υπήρχαν για να εξαγοραστούν τα κανάλια, με απίστευτα πολλά εκατομμύρια και να λένε τις εγκληματικές τους ψευτιές, τρομοκρατώντας τον κόσμο, αλλά δεν υπήρχαν για να φτιαχτούν τα αεροπλάνα; Να είναι μάχιμα, σε μια περίοδο έξαρσης των πυρκαγιών;. Τυχαίο άραγε; Τι να πω; Δικό σας το συμπέρασμα.
…Με θράσος λοιπόν ο πρωθυπουργός της μπανανίας που ζούμε, βγήκε σήμερα και έκανε δηλώσεις. Βαρυσήμαντες !!! Αφού την κυβερνητική ανικανότητα, την απέδωσε στην κλιματική αλλαγή!!!
Τι είχες Γιάννη,,,Τι είχα πάντα. Ουδείς υπεύθυνος. Ο κακός μας ο καιρός και μόνο. »Φταίχτης αυτός για όλα. Από παιδί που ήμουν για κάθε φωτιά άκουγα, πως η »κλιματική αλλαγή» έφταιγε. Το ότι δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, Το ότι δεν ήταν καθαρισμένα τα ξερόχορτα.. Το δεν υπήρχαν σωστοί χειρισμοί και στρατηγικός συντονισμός, ποτέ δεν ειπώθηκε. Όχι όχι. Τίποτα δεν έφταιγε. Μοναχά ο κακός μας ο καιρός. Ναι αλλά εδώ δεν κάηκε μια πλαγιά, ενός λόφου. Κάηκε όλη η Ελλάδα, άχρηστοι… Και δεν έχετε να πείτε τίποτα; Έτσι είναι συν-Έλληνες μου. Όσο δεν θα υπάρχουν παντελόνια, με περιεχόμενο, μέσα σε αυτά, θα φταίει η κλιματική αλλαγή Και κανείς άλλος. Πάμε παρακάτω.
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, άνοιξε και το πουγγί με τον παρά. Πόσο καλοί όλοι τους στην…θεωρεία. Η πράξη μοναχά να μην χρειαστεί. Και μπει το χέρι στη τσέπη. Είπε πως μέσω ΕΣΠΑ θα πέσουν 2δις που θα πάνε στην πολιτική προστασία. Σε τίνος τους λογαριασμούς θα πάνε δεν μας είπε.. Γνωστά αυτά, χρόνια… Α.. Μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό. Είπε πως όλοι όσοι έχασαν τις περιουσίες τους, όσων τα σπίτια κάηκαν, θα αποζημιωθούν στο έπακρο. Ξέχασε όμως, ο εθνικός μας παρηγορητής, πως αυτά τα έχουμε ξανά-ακούσει. Στην Ηλεία από τις φωτιές του 2007 οι άνθρωποι δεν πήραν ποτέ φράγκο. Ακόμα περιμένουν εκείνα τα τα..θαααααα να εξαργυρωθούν. Στην Εύβοια το ίδιο. Στην Χαλκιδική επίσης. Στο Μάτι με Τσίπρα »παρηγορητή» το ίδιο. Τα ίδια καθρεφτάκια μοιράζουν όλοι τους Στους ίδιους Ιθαγενείς. Που ενώ τρώνε το ίδιο »δροσερό» αγγούρι, Στις ίδιες κάλπες τρέχουν, με την ίδια ζέση να βγάλουν τον ίδιο παραμυθά. Μα μήπως θέλει πλέον Αγιασμό η χώρα αυτή. Και οι πολίτες της;;; Κάτι δεν πάει καλά. Και δεν μας φθάνουν όλα. Έχουμε και τις γλυκανάλατες δηλώσεις, που μόνο πια γέλιο, ανάμικτο με οργή προκαλούν. . Μα τέτοιο πια βίτσιο μας κατέχει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά