Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η κατανάλωση σοκολάτας γάλακτος κάθε μέρα μπορεί να ακούγεται σαν μια σίγουρη συνταγή για αύξηση βάρους, αλλά σε μια νέα μελέτη σε  μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση συμπυκνωμένης ποσότητας σοκολάτας κάποια στιγμή το πρωί μπορεί να βοηθήσει το σώμα να κάψει λίπος και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. .

Για να διερευνήσουν τα αποτελέσματα της κατανάλωσης σοκολάτας γάλακτος σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ερευνητές από το Brigham συνεργάστηκαν με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μούρθια στην Ισπανία. Μαζί, διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, διασταυρούμενη δοκιμή 19 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών που κατανάλωναν είτε 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί (εντός μίας ώρας μετά το ξύπνημα) ή τη νύχτα (εντός μίας ώρας πριν τον ύπνο). Στη συνέχεια παρατήρησαν τη συσχέτιση μεταξύ της αύξησης βάρους και πολλλών άλλων χαρακτηριστικών, με την κατανάλωση σοκολάτας.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μεταξύ των γυναικών που μελετήθηκαν:

Η πρόσληψη σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ δεν οδήγησε σε αύξηση βάρους.

Η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ μπορεί να επηρεάσει την πείνα και την όρεξη, τη σύνθεση των μικροβίων, τον ύπνο και πολλά άλλα.

Η υψηλή πρόσληψη σοκολάτας κατά τις πρωινές ώρες θα μπορούσε να βοηθήσει στην καύση λίπους και στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

«Τα ευρήματά μας τονίζουν πως όχι μόνο το τι αλλά και το πότε τρώμε κάτι, μπορούν να επηρεάσουν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

 

Πηγή: science daily

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά