Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..΄Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
….Επειδή, μετά από τέσσερις δεκαετίες μάχιμης δράσης, νοιώθω το κίτρινο να με πνίγει.. Να με ρουφάει μέσα του, σαν το σιφόνι που καταπίνει τα απόβλητα του σύγχρονου τύπου.. Είπα να μην αφήσω την απογοήτευσή μου, να με καπελώσει. Και άρχισα να ξεφυλλίζω τον τύπο της υπόλοιπης Ελλάδας. Όπου βρήκα σ’αυτόν διαμάντια. Σε ένα από αυτά, εστιάζω την προσοχή μου σήμερα. Είναι μια σοβαρή και έγκυρη εφημερίδα, της Ηπείρου. Ο »ΤΥΠΟΣ» της Ηπείρου. Ένα δημοφιλές στην περιοχή έντυπό με πολυπληθές πιστό, αναγνωστικό κοινό… Πρόκειται για ένα άρτιο και προσεγμένο έντυπο.. Με μια πραγματικά ελκυστική διάταξη των θεμάτων της Και με αρκετά ευανάγνωστους χαρακτήρες. Όλοι μας πλέον και οι μη μυημένοι, αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες έκδοσης, μιας εφημερίδας Και μάλιστα εβδομαδιαίας όπως ο »ΤΥΠΟΣ» της Ηπείρου. Στο εξωτερικό, στις προηγμένες χώρες οι εφημερίδες αυτές, έχουν μια κάθετη κρατική στήριξη. Χωρίς φυσικά καμία άσκηση ελέγχου. Στη χώρα μας, επειδή τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος, έχει αφαιρεθεί από τα λεξικά και ως έννοια ακόμα, οι εκδότες του επαρχιακού τύπου, με σηκωμένα τα μανίκια, τραβάνε μόνοι τους το κουπί, στην γαλέρα των δυσκολιών μιας έκδοσης. Με τους διάφορους φορείς, να γνωρίζουν μια μοναχά τακτική. Την αποστολή e mail με θέματα που τους ενδιαφέρουν προς δημοσίευση. Και τίποτα άλλο. Α..Όχι και κάτι ακόμα Την κριτική. Για κάτι που δεν τους βόλευε. Αν δούνε κάτι που τους εξυπηρετούσε, γαργάρα.. Το ευχαριστώ στην άλλη ζωή.. Κοιτώντας λοιπόν τον »ΤΥΠΟ» που συν-εκδίδει η υπέροχη κυρία Ελένη Καραπάνου Λίγκα, με τον σύζυγό της, αναρωτιέμαι πόση σπουδαία παιδεία θα έβρισκαν μέσα σ’αυτή, πόση χρήσιμη γνώση, ξεφυλλίζοντας την, θα αποκτούσαν κάποιοι εκδότες Αθηναϊκών εφημερίδων. Που νομίζουν πως με την διαπλοκή και το »δήθεν» θα αποκτήσουν φήμη, εγκυρότητα και ισχύ. Βαθιά νυχτωμένοι…
Πρώτα-πρώτα στην εφημερίδα αυτή, ο αναγνώστης ευχαριστιέται επιτέλους, τα σωστά Ελληνικά. Ευχαριστιέται τον ορθό δημοσιογραφικό λόγο Κι όχι το ξεκατίνιασμα. Και με την όποια τυχόν κριτική του, σε πρόσωπα και καταστάσεις, ή με την όποια τυχόν διαφωνία του.. Πάντα στα πλαίσια της ευπρέπειας και της τεκμηριωμένης ανάπτυξης. Θεωρώ τιμή μου την γνωριμία μου με την κυρία Καραπάνου-Λίγκα. Θεωρώ και ως παλαίμαχος του χώρου, το έντυπό τους, ως ένα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στο πεδίο αυτό της ενημέρωσης. Έτσι ζήτησα από τη φίλη μου, να μου στείλει την πρώτη σελίδα από ένα οποιοδήποτε φύλλο τους. Για να έγραφα δυο λόγια. Μου έστειλε αυτό που προς τιμήν μου προαναγγέλλει και τη δική μου δημοσιογραφική συμβολή με ένα θεματάκι. Σας διαβεβαιώ όμως, πως η κρίση μου αυτή, καμία σχέση δεν έχει με αυτό. Είναι τιμή η συμμετοχή μου σε τέτοια τίμια έντυπα. Που πραγματικά αναβιώνουν εκείνη την καλή δημοσιογραφία που κάποτε ξέραμε. Με τον πλουραλισμό, την αντικειμενικότητα και τον σεβασμό προς το αναγνωστικό τους κοινό… Γιαννιώτες, Ηπειρώτες είστε τυχεροί που στον χώρο της ενημέρωσής σας εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα η δεοντολογική προσέγγιση στην κάθε είδηση. Οι παραδοσιακές αρχές της δημοσιογραφίας. Με κείνο το μεγαλείο που περικλείουν. Στηρίξτε τον »ΤΥΠΟ» της Ηπείρου. Τώρα γραφτείτε συνδρομητές Να σας έρχεται το φύλλο κάθε εβδομάδα. Και σεις Ηπειρώτες της Αθήνας.. Τόσα σωματεία, τόσοι φορείς, τόσοι σύλλογοι. Για δώστε και σεις το δικό σας παρόν. Δεν είναι παπούτσι από το τόπο σας, που λέει η παροιμία..Είναι το ενημερωτικό »δελτίο»του τόπου σας. Που θέλει τη στήριξή σας… Τη συνδρομή σας. Και τη διαφήμισή σας επιχειρηματίες. Τα έντυπα αυτά πια να ξέρετε σιγά-σιγά φθίνουν. Τα τρώει ο άτσαλος »ηλεκτρονικός» τύπος Γι’αυτό και θέλουν τη στοργή σας Τη στήριξή σας. Κυρία Καραπάνου-Λίγκα ευχαριστώ για την τιμή. Καλή δύναμη σε σας Και σε όλους που συμβάλουν για την έκδοση..
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Panos Kaloudas και κείμενο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.