Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης.»

Γιώργος Πέππας

Νέο σμήνος σεισμός καταγράφεται την Τρίτη στη Θήβα, με τον πρώτο σεισμό να ξεκινάει στις 08:05 με 4.1 ρίχτερ μέγεθος και εστιακό βάθος τα 6χλμ, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Μέσα σε λίγες ώρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 11 σεισμοί. Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Ακης Τσελέντης, εμφανίστηκε ανήσυχος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

«Είχαμε πριν από λίγο, στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα», τόνισε αρχικά ο κ. Τσελέντης και συνέχισε:

«Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες έχουμε βάλει επιπλέον όργανα γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είναι ένα κομμάτι που το κοιτάμε. (…). Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, η οποία έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό».

«Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης», κατέληξε ο κ. Τσελέντης.

Παράλληλα, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αναφέρθηκε στους σεισμούς, τονίζοντας τα εξής:

«Αλλο ένα σμήνος πολύ μικρού μεγέθους σεισμών καταγράφεται απο τους σεισμογράφους μετά τα 4,1 Ρίχτερ στις 8:05 το πρωί απο την περιοχή την Θήβας. Το φαινόμενο παρακολουθούμαι από την περασμένη εβδομάδα όπου είχαμε πάλι 4,2 Ρίχτερ και έχουν ακολουθήσει περισσότερες από 270 πολυ μικρές επιφανειακές δονήσεις. Η δραστηριότητα όπως δείχνει το ιστόγραμμα έχει φθίνουσα πορεία στη παραγωγή σεισμών μεχρι στιγμής και την παρακολουθούμε ενόργανα με επιπλέον σταθμούς που έχουμε εγκαταστήσει στην περιοχή λόγω του βεβαρημένου σεισμικού ιστορικού της.»

Οι σεισμοί που καταγράφηκαν:

08:05 – 4,1 ρίχτερ με εστιακό βάθος 6χλμ

08:16 – 2,3 ρίχτερ με εστιακό βάθος 13χλμ

08:23 – 2,5 ρίχτερ με εστιακό βάθος 3χλμ

08:29 – 2,1 ρίχτερ με εστιακό βάθος 10χλμ

08:39 – 2,8 ρίχτερ με εστιακό βάθος 4χλμ

09:06 – 2,3 ρίχτερ με εστιακό βάθος 2χλμ

09:19 –  2,4 ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χλμ

09:33 – 2,5 ρίχτερ με εστιακό βάθος 10χλμ

09:36 – 3 ρίχτερ με εστιακό βάθος 2χλμ

10:35 – 2,8 ρίχτερ με εστιακό βάθος 10χλμ

10:36 – 3 ρίχτερ με εστιακό βάθος 2χλμ

10:41 – 2 ρίχτερ με εστιακό βάθος 10χλμ

10:44 – 2.6 ρίχτερ με εστιακό βάθος 3χλμ

ΠΗΓΗ https://www.radiothiva.gr/c

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά