Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

H Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει μέσα στον επόμενο μήνα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνει μία ενισχυτική δόση του εμβολίου COVID-19 που έχει παρασκευάσει.

Αυτό ανέφερε κορυφαίος επιστήμονας της εταιρείας την Πέμπτη (8/7), βασιζόμενος σε δεδομένα που δείχνουν μεγαλύτερο κίνδυνο επαναμόλυνσης 6 μήνες μετά το «τσίμπημα» και τη διάδοση του εξαιρετικά μεταδοτικού στελέχους Δέλτα. Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, Dolsten δήλωσε ότι τα πρώιμα δεδομένα από τις μελέτες της εταιρείας δείχνουν ότι μια τρίτη αναμνηστική δόση δημιουργεί αντισώματα που είναι 5 έως 10 φορές περισσότερα από ό, τι μετά τη δεύτερη δόση, υποδηλώνοντας ότι μια τρίτη δόση θα προσφέρει «πολλά υποσχόμενη» προστασία.

Ωστόσο, τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) όσο και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι οι Αμερικανοί που έχουν «πλήρως εμβολιαστεί» δεν χρειάζονται κάποια ενισχυτική δόση COVID-19 προς το παρόν.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για αναμνηστικές δόσεις εάν και όταν η επιστήμη αποδείξει ότι χρειάζονται» ανέφεραν στη κοινή τους δήλωση

Εμβόλιο Pfizer: Ενδείξεις για προστασία ως 6 μήνες

Ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten, δήλωσε ότι η πρόσφατα αναφερόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο Ισραήλ οφείλεται κυρίως σε λοιμώξεις σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη τόσο της μόλυνσης όσο και της συμπτωματικής νόσου μειώθηκε στο 64% τον Ιούνιο.

«Το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ δραστικό έναντι της παραλλαγής Δέλτα» δήλωσε ο Dolsten σε συνέντευξή του. Αλλά μετά από έξι μήνες, είπε, «υπάρχει πιθανότατα ο κίνδυνος επαναμόλυνσης καθώς τα αντισώματα, όπως προβλεπόταν, μειώθηκαν».

Η Pfizer δεν δημοσίευσε το πλήρες σύνολο των ισραηλινών δεδομένων την Πέμπτη, αλλά είπε ότι θα δημοσιευτούν σύντομα. «Είναι ένα μικρό σύνολο δεδομένων, αλλά νομίζω ότι η τάση είναι ακριβής: Έξι μήνες μετά, δεδομένου ότι η Δέλτα είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή που έχουμε δει, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις και ήπιες ασθένειες», δήλωσε ο Dolsten.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι τα δεδομένα από το Ισραήλ και τη Βρετανία δείχνουν ότι ακόμα και με τα αντισώματα να μειώνονται, το εμβόλιο παραμένει 95% αποτελεσματικό έναντι της σοβαρής λοίμωξης με COVID-19

https://www.news4health.gr/phar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά