Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Πάνω από διακόσια είκοσι χωριά και οικισμοί της Αρκαδίας έστειλαν μετανάστες τα παιδιά τους στην Αυστραλία στην περίοδο 1953-1975.

Περίπου 65.000 Αρκάδες μετανάστες με τα παιδιά τους εγκαταστάθηκαν σε όλες τις γειτονιές της Αυστραλίας, κυρίως στις νοτιοανατολικές πολιτείες της ηπείρου.

Μαζί με τους Φλωρινιώτες, είναι η πατριά με τους περισσότερους οργανωμένους συλλόγους: μία Παγκόσμια Συνομοσπονδία, τρεις Ομοσπονδίες, τρία Παναρκαδικά σωματεία, πέντε περιφερειακά-συλλογικά μορφώματα, και ένα σύνολο από σαράντα-έξι αδελφότητες ολοκληρώνουν την κοινωνική και πολιτική τους οργάνωση στο διάστημα της παρουσία τους.

H ιστορία των Αρκάδων της Αυστραλίας καταγράφεται στο βιβλίο του Καθηγητή Αναστάσιου Μ. Τάμη με τίτλο The Children of Pan: Arcadians in Australia που επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 30 Ιουνίου στο Σίδνεϊ. Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Σίδνεϊ η παρουσίαση αναβάλλεται.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο κορονοϊός στέκεται εμπόδιο σε παρουσίαση βιβλίου του Τ. Τάμη. Η πρώτη ήταν στην Μελβούρνη, τον περασμένο μήνα που θα παρουσίαζε ένα βιβλίο του για την Ίμβρο και την Τένεδο..

Φωτογραφία: Supplied

https://neoskosmos.com/el/297

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά