Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΖΑΝΑΣ
Μιλώντας φίλες και φίλοι για μουσική θαθελα να ασχοληθούμε αυτή τη φορά για τη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Ανδαλουσίας στην Ισπανία .
Οι Σεβιλλιανοι τις ημέρες του Πάσχα χαμηλώνουν τους ρυθμούς και ζουν στις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας με διάφορα τελετουργικά σε άλλος μουσικούς ρυθμούς και αναβιώνουν ατμόσφαιρα άλλων εποχών .
Προσέρχονται λοιπόν στη Σεβίλλη χιλιάδες πιστοί και παρακολουθούν από κοντά θρησκευτικές τελετές .
Αυτό γίνεται για οκτώ μέρες και κατά τη διάρκεια της Semara Santa ( Μεγάλη Εβδομάδα ) λαμβάνουν μέρος 58 πομπές γνωστές ως procesiones , ενώ στα παράθυρα και στα μπαλκόνια κρέμονται κόκκινες μαντίλες , σύμβολο πένθους , όπως και η πιο γνωστή τελετή είναι » ο χορός του θανάτου » .
Από την περιφέρεια της Ανδαλουσίας προέρχεται και ο παραδοσιακός χορός του φλαμένκο , όπου αναπτύχθηκε σαν ξεχωριστή υποκουλτούρα με κέντρο τη Σεβίλλη , τη Μάλαγα και το Καδιξ μέχρι που έφτασε να είναι κομμάτι ολόκληρης της Ισπανίας .
Η Maria Dolores Castellon Vargas , το αηδόνι της Ισπανίας και συγκεκριμένα στα Ανδαλουσιανα παραδοσιακά τραγούδια , γεννήθηκε στη Barcelona 16 Μαϊου 1936 και πέθανε 7 Αυγούστου 2016 στη Valencia .

Σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι από την ίδια με τίτλο Una Modena Le Di κυκλοφόρησε το 1964 κ το τραγουδούν οι κάτοικοι της Ισπανίας , αλλά και ανά την υφήλιο ως από τα πλέον παραδοσιακά της Ανδαλουσίας .

 

Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ  ΦΑΝΗΣ  ΖΑΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.