Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 523

32 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Το ΠΑΚΟΕ 42 χρόνια κάθε καλοκαίρι ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας για τη ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Έτσι και φέτος στις 25/05/2021, επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ, πραγματοποίησε δειγματοληψίες σε 36 σημεία της Αίγινας (βλέπε πίνακες, χάρτες). Από αυτές, 4 βρέθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και 32 κατάλληλες.

Για πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι μετά από πολλά χρόνια, από τα 36 σημεία δειγματοληψίας, μόλις σε 4 παρατηρήθηκε υπέρβαση των ορίων μικροβιακής μόλυνσης στις προαναφερόμενες παραλίες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στον 1,5 χρόνο της πανδημίας όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες υπολειτουργούν (ταβέρνες, σπίτια, δημοτικές και άλλες πλαζ, αθλοπαιδιές, κ.α.) με αποτέλεσμα οι εκροές αστικών λυμάτων να ήταν περιορισμένες καθώς και τα μικροβιολογικά τους φορτία.

Ελπίζουμε η επόμενη δειγματοληψία στα μέσα Ιουλίου να δείξει τα ίδια αποτελέσματα, γεγονός το οποίο θα σημαίνει την σωστή λειτουργία του ανθρωπογενούς συστήματος.

Παρακάτω παρατίθενται οι πίνακες των αποτελεσμάτων και οι αντίστοιχοι χάρτες των δειγματοληψιών του ΠΑΚΟΕ.

Πίνακας θέσεων δειγματοληψίας και Αποτελεσμάτων Μικροβιακών Αναλύσεων σε θαλασσινό νερό σε ακτές της Αίγινας 25/05/2021.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΧΑΡΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Από τη γραμματεία του ΠΑΚΟΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά