Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Δεκαετία του’60… Τα τρυφερά χρόνια, της αθωότητας εκείνης.. Όπου όλη η εκτόνωση, έβρισκε πεδίο, στις πρόβες. Και στο χρόνο που απαιτούσαν αυτές. Γιατί τότε αυτές ήταν όλες κι όλες οι »καταχρήσεις». Βλέπεις, ούτε κόκες υπήρχαν, ούτε μπάφες. Άντε κανένα βερμούτ στην »Quinda» στο »On the Rocks», στο »Φλισκο»
Με τα λατρεμένα αστέρια της εποχής. που δεν ήταν και λίγα.


Οι »Charms» όμως ξεχώριζαν. ήταν το πιο λατρεμένο νεανικό συγκρότημα της εποχής. Που ιδρύθηκε το 1964. Και συνυπήρξε έως τα τέλη του 1973 Υπέροχοι μουσικοί όλοι τους. Που τόλμησαν κι έφεραν τον Ελληνικό στίχο, σε μια εποχή που η ξενόγλωσση τάση, επικρατούσε δυναμικά. Τα ιστορικά μέλη του συγκροτήματος, είναι ο φίλος μου ο Κώστας Νικολόπουλος, κιθάρα, Ο Πέτρος Πολλάτος σαξόφωνο, ο Μιχάλης Ροζάκης τραγούδι, ο Βασίλης Τζαβάρας Κρουστά, ο Τέρης Ιερεμίας και ο επίσης φίλος Γιώργος Μελέκης.Μέλη κατά καιρούς υπήρξαν οι Σπύρος Καρούτας, Θεόδωρος Λάσκαρης, Γιώργος Στρατής, Κώστας Λιάκης. Την μεσαία φωτογραφία από τις τρεις κάτω, μου την έστειλε ο Γιώργος Μελέκης. Ο εκπληκτικός αυτός μουσικός, με το τεράστιο ταλέντο.. Και την απέραντη ευγένεια που τον χαρακτηρίζει. Είναι από μια σχετικά πρόσφατη μάζωξη του παλαιού συγκροτήματος στην πινακοθήκη του Πειραιά. Όπου έκαναν μια απ αυτές τις κατά καιρούς εμφανίσεις τους. Με όπως πάντα πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί το κοινό ποτέ δεν ξεχνάει, ότι πέρασε από κοντά του, με ήθος με ευγένεια και προσφορά. Το πρώτο τους μουσικό άλμπουμ ήταν το »The Charms» το 1967 Ακολούθησαν πολλά από τότε.. Αυτό που με συγκίνησε με την φωτογραφία που μου έστειλε ο Γιώργος, ήταν το πάθος και η αγάπη για την μουσική, των τριών εκείνων καλλιτεχνών. Που μια από τις επιτυχίες τους, σε στίχους του Κώστα Ρουβινέτη, ήταν το τραγούδι..<<Θα μείνουμε πάντα παιδιά.>> Το είπαν και το έκαναν. Έμειναν για πάντα στην ψυχή μας, εκείνα τα μελωδικά παιδιά. Που συντρόφεψαν τα νεανικά μας σκιρτήματα.
Γιώργο μου φίλε.. Σε ευχαριστώ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.