Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Για τις κλοπές χρυσαφικών, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 90.000 ευρώ από σπίτια στην Κω, κατηγορούνται δύο Ρομά ηλικίας 26 και 30 ετών. Με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Οι δύο γυναίκες απασχόλησαν για την υπόθεση αυτή πρωτόδικα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω το οποίο και τις είχε κρίνει ένοχες επιβάλλοντας στην 26χρονη συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 360 ημερησίων μονάδων προς ένα ευρώ την ημέρα και σε περίπτωση μη καταβολής θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 360 ημερών.

Επίσης με την ίδια απόφασή του το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει στην 30χρονη Ρομά συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 360 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ την ημέρα και σε περίπτωση μη καταβολής θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 360 ημερών.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο γυναίκες άσκησαν έφεση και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο και την απέρριψε καθώς δεν εμφανίστηκαν ενώπιόν του οι κατηγορούμενες. Ως εκ τούτου και οι δύο Ρομά διατηρούν τις πρωτόδικες ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από οχτώ χρόνια και στην υπόθεση κατηγορούνταν ένας 43χρονος Ρομά και η 42χρονη σύζυγός του που φέρονται να «προώθησαν» τα κλεμμένα κοσμήματα στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και ύστερα από επιστημονική αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι η 26χρονη στις 25-08-2013 και στις 28-10-2013 από κοινού με την 30χρονη αφαίρεσαν από δυο σπίτια  στην Κω διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή τα οποία πούλησαν έναντι του χρηματικού ποσού των 1.500 ευρώ στον 43χρονο και τη 42χρονη. Η αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν από το πρώτο σπίτι ανέρχεται στις 80.000 ευρώ και από το δεύτερο στις 10.000 ευρώ.

Στη συνέχεια το ζευγάρι των Ρομά (43χρονος και 42χρονη) μετέφεραν τα κοσμήματα στην Αθήνα και τα πούλησαν σε άγνωστα άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται έναντι του ποσού των 2.200 ευρώ.
Από τα χρήματα αυτά το ζευγάρι έδωσε τα 1.000 ευρώ στην 26χρονη και τα υπόλοιπα τα κράτησε.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν  στη δικαιοσύνη.

https://www.rodiaki.gr/article/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.