Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ των Καννών | tovima.gr

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το «Brutalia, εργάσιμες μέρες» έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υποστηρίζεται στις Κάννες από την Hellas Film. Το ΕΚΚ υπήρξε χρηματοδότης και της μεγάλου μήκους ταινία «Feathers» του Omar El Zohairy, που είναι διεθνούς συμπαραγωγής (Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα) και συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα. Μάλιστα, το «Feathers» στην παραγωγή του  οποίου συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Heretic των Κωνσταντίνο υ Κοντοβράκη, Γιώργου Καρναβά,  χρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΚ στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών.

Η ελληνική παρουσία δεν σταματά εδώ. Στο L’ Atelier της Cinefondation των Καννών, θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου. Αυτό το σχέδιο εντάχθηκε προσφάτως στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ, το οποίο είχε διαβλέψει την πορεία της Καλογηροπούλου που πέρσι είχε συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών με την μικρού μήκους ταινία «Motorway 65» διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

 

https://www.tovima.gr/2021/0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.