Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο   Κ Ε Ν Τ Ρ Ο   Σ Α Λ Α Μ Ι Ν Ο Σ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Ο.Ε.Κ

 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις δανειοληπτών για ένταξη στις ρυθμίσεις βρίσκεται στην διεύθυνση https://www.oaed.gr/steghastiki-prostasia.

Συγκεκριμένα στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ  www.oaed.gr στην ενότητα «Κοινωνική Πολιτική & Λοιπές Παροχές» οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες επιλέγουν το πεδίο «Στεγαστική Προστασία»,  μετά τον σύνδεσμο «Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών τ. ΟΕΚ» και κατόπιν τον σύνδεσμο «Σύνδεση στη νέα εφαρμογή», όπου εισέρχονται με τους κωδικούς TaxisNet και ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής».

Οι δανειολήπτες δύναται να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους όπως:

 

*Μείωση κατά 15% του αρχικού ποσού δανείου για όλους τους δανειολήπτες.

*Διαγραφή οφειλής εφόσον ο δανειολήπτης έχει καταβάλλει συνολικό ποσό τουλάχιστον 60% του τελικού ποσού δανείου.

*Διαγραφή οφειλής έως 6000 €

*Διαγραφή τόκων κεφαλαίου και υπερημερίας που έχουν επιβληθεί  και δεν έχουν εισπραχθεί.

*Ένταξη στις ρυθμίσεις δικαιούχων που έχουν καταθέσει αίτημα του αρ.4 του Ν.3869/2010

*Αποσαφήνιση του όρου «ιδιοκατοίκηση», μοναδική προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις, με δυνατότητα υπαγωγής σε αυτές, κατ’εξαίρεση, σε μη ιδιοκατοικούντες δικαιούχους, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει εκμετάλλευση της παραχωρηθείσας κατοικίας.

*Επιμήκυνση κατά 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής της οφειλής.

*Εκπτώσεις σε περίπτωση ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου (ποσοστό 40% εάν ο δικαιούχος καταβάλει το 80% της οφειλής εντός 8 ετών).

*Αναστολή πληρωμής, τμηματικά για 6 έως 36 μήνες, εφόσον ο δανειολήπτης  εντάσσεται αποδεδειγμένα στην κατηγορία των ανέργων.

*Ρυθμίσεις καταβολής ελάχιστης μηνιαίας δόσης, ανάλογα με το συνολικό χρέος και το οικογενειακό εισόδημα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης προς τον ΟΑΕΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.