Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Οι έξι μονάδες φυσικού αερίου, τα  800ΜW περίπου παραγόμενης  ηλεκτρικής ενέργειας μέσω αιολικών και φωτοβολταϊκών  που ήδη λειτουργούν στη Βοιωτία αλλά και ο πρόσφατος εφιαλτικός κύκλος νέων αδειοδοτήσεων μέσω έργων για την παραγωγή 1200 μεγαβάτ Πράσινης κατά τα άλλα ανάπτυξης μετατρέπουν τη Βοιωτία στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο ανανεώσιμων πηγών της χώρας.

Αυτοκινητοπορείες από τα 22 χωριά του νομού κατέληξαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς για την ενημέρωση των πολιτών για τον ενεργειακό παροξυσμό στη Βοιωτία.

Σε ένα μαζικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή συλλόγων, συλλογικοτήτων, φορέων και απλών πολιτών ο νομός αντιστέκεται στην υποτιθέμενη πράσινη επέλαση  που ρημάζει το πράσινο στα βουνά του Ελικώνα, του Κιθαιρώνα και του Παρνασσού και θυσιάζει στο βωμό του κέρδους ακόμη και τον εύφορο κάμπο της Κωπαΐδας που παραδίδεται σε καθρέφτες σαν να απευθύνονται σε ιθαγενείς.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος οι διοργανωτές του παμβοιωτικού συλλαλητηρίου απαιτούν να σταματήσει κάθε νέα ενεργειακή δραστηριότητα βιομηχανικού τύπου και λένε όχι στο καταστροφικό μοντέλο της δήθεν πράσινης ανάπτυξης που το μόνο που προσφέρει στον βοιωτικό λαό είναι οικολογική καταστροφή.

Στο ίδιο σημείο την ίδια στιγμή ο δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος ενημέρωνε τους πολίτες σε ειδικό περίπτερο για την ανακύκλωση και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.