Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Προσωπικά αγνοούσα την ύπαρξη της μίνι χωματερής που »άνθιζε» ολοένα και περισσότερο δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο. Αντίκρισα το σημείο πρώτη φορά την Κυριακή 30.5.21 με αφορμή την συμμετοχή μου στη δράση εθελοντικού καθαρισμού που συνδιοργάνωσαν ο Scuba instructor – Timmy (Ευθύμης Γκαντής), από το καταδυτικό κέντρο Cool Experience, και η διαδικτυακή εφημερίδα Salaminionvima.
Εκεί είδαμε δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβος Σαλαμινομάχων-Παγκόσμιο Μνημείο μια εικόνα ντροπή για την ιστορία του σημείου (μία από τις πολλές _ ντροπές – που μπορεί να νιώσει κανείς στο σημείο αυτό, δεδομένης της μετατροπής του σε ναυπηγείο και της αντιμετώπισής του γενικότερα, μέσα και έξω από την θάλασσα).
Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό το σημείο και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συμμαζευτεί.
Η εικόνα μετά την δράση της Κυριακής, χάρις τους εθελοντές (είτε »ανήκουν» σε κάποια ομάδα εθελοντισμού, είτε όχι – δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία) και ύστερα και από την σημερινή προσπάθεια όσων μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα, είναι σαφώς καλύτερη αλλά έχει ακόμα πάρα πολλή δουλειά.
✊Σίγουρα θα επαναλάβουμε την δράση, όσες φορές κρίνουμε απαραίτητο και έχουμε τις δυνάμεις για να το
καταφέρουμε.
Χρειάζονται χέρια και εργαλεία. Τα περισσότερα ογκώδη έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο βατό, για να μπορέσουν τα οχήματα του δήμου να προσεγγίσουν και να τα πάρουν, αλλά έχει μείνει το »ψιλολόϊ» το οποίο θέλει τσουγκράνες και φτυάρια αλλά και χέρια. Ευχαριστώ τον Αντώνης Βακάλης που ύστερα από συννενόηση άφησε εκεί, από την Κυριακή, τον μεγάλο κάδο για να τον παραγεμίσουμε!!
🤟Θα θέλαμε να ήμασταν όσοι και την Κυριακή – που έγινε καλή »μπάζα» – και άλλοι τόσοι, αλλά και σήμερα η παρέα ήταν δυνατή, ευχάριστη και αποτελεσματική. 💪
6 άτομα σε 2 ώρες καταφέραμε 10 σακούλες των 170 λίτρων και 3 των 100 + τραπεζάκια, καρέκλες, μπετόνια, ξύλινες βάρκες σπασμένες, σχοινιά πλοίων..και πολλά άλλα.
Σιγά σιγά , θέλω να ελπίζω, ότι κάτι θα γίνει από όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν το σημείο – και ύστερα , όπως πρότεινε μια κοπέλα που έδωσε 2 χεράκια σήμερα (Anna Stampira) , θα κάνουμε μέχρι και beach party!! 😜🤪

Ας το κάνουμε λαμπίκο!! — ενθουσιώδης και αποφασισμένη μαζί με Eleftheria Dede και

4 ακόμη

.ΕΛΕΝΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΠΗΓΗ FB

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.