Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εκδήλωση του «Βιβλιοτρόπιου» για τις διαχρονικές αξίες στο έργο του σημαντικού Κύπριου λογοτέχνη.

Έναν νέο κύκλο εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει για φέτος το «Βιβλιοτρόπιο», με στόχο να αναδείξει τις αλληλεπιδράσεις της λογοτεχνίας με άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, οι οποίες είχαν αρχίζει πέρσι κάτω από τον γενικό τίτλο «Συνέργειες». Η πρώτη από αυτές, με τίτλο «Λογοτεχνία στη σκηνή», πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο θέατρο της ΕΘΑΛ. Η συνέχεια θα δοθεί με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη τον Κύπριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου.

Γιατί είναι σημαντικό το έργο του Νίκου Νικολαΐδη σήμερα; Πώς αυτό μπορεί να συνομιλήσει με το έργο σύγχρονων λογοτεχνών; Με ποιους άλλους δημιουργικούς τρόπους μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με έναν λογοτέχνη των αρχών του περασμένου αιώνα; Ο διηγηματογράφος Σπύρος Γιανναράς αναζητεί τις διαχρονικές λογοτεχνικές αξίες στα διηγήματα του Νικολαΐδη, ενώ οι λογοτέχνιδες Αυγή Λίλλη, Κωνσταντία Σωτηρίου και Μαρία Τζιαούρη Χίλμερ συνομιλούν με το έργο του Νικολαΐδη, καταθέτοντας τη δική τους πρόσληψη.

Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν έργα από μαθητές του Λανιτείου Γυμνασίου, εμπνευσμένα από διηγήματα του Νίκου Νικολαΐδη, που ετοιμάστηκαν με αφορμή την εκδήλωση υπό την καθοδήγηση του εικαστικού Μιχάλη Παπαδόπουλου.

* Λεμεσός, Προαύλιος χώρος Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου του δήμου, Τετάρτη 2 Ιουνίου

 

https://www.philenews.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.