Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Νέα επιστημονική μελέτη που ολοκλήρωσε το πανεπιστήμιο Oxford Brookes υπό τον καθηγητή Ιάκωβο Τζανάκη, φανερώνει ότι μπορεί να επιτευχθεί άνοδος 15% στην απόδοση των θαλάσσιων ανεμογεννητριών κοντά στις ακτές και σε βαθιά νερά εφόσον αντικατασταθεί η τεχνολογία των οριζοντίων ανεμογεννητριών (HAWT) με αυτή των κάθετων (VAWT).

Σημειώνεται ότι οι ανεμογεννήτριες τύπου HAWT παράγουν ενέργεια με το κλασικό σχέδιο των τριών πτερυγίων, ενώ οι VAWT χρησιμοποιούν ένα κυλινδρικό σχήμα με περιστροφή γύρω από ένα κεντρικό άξονα.

Όπως τονίζεται, το βασικό ζήτημα με τα συνηθισμένα θαλάσσια αιολιικά που μπορεί να αριθμούν 60-70 ανεμογεννήτριες ανά 6τ.χμ. είναι ότι η απόδοση φθίνει γρήγορα στην πίσω πλευρά λόγω των διαταραχών από τις πρώτες σειρές. Οι κάθετες ανεμογεννήτριες το λύνουν αυτό παράγοντας λιγότερες διαταραχές και σε ορισμένες περιπτώσεις βελτιώνουν την απόδοση και των γειτονικών ανεμογεννητριών.

Προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές πραγματοποίησαν 11.500 ώρες προσομοιώσεων και ανέλυσαν τις επιδράσεις των ρευμάτων.

Όσον αφορά τις προκλήσεις που υπάρχουν για τις κάθετες ανεμογεννήτριες, περιλαμβάνουν την απουσία ενός καθιερωμένου μοντέλου, ζητήματα με το φρενάρισμα και την έλλειψη κατάλληλης αεροτομής

https://energypress.gr/new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.