Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το φωτοβολταϊκό ισχύος 50 μεγαβάτ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μεγαλόπολη, που θα είναι το πρώτο έργο ΑΠΕ το οποίο θα στηριχθεί σε υπογραφή διμερούς συμβολαίου πώλησης της παραγόμενης ενέργειας αντί της «κλασικής» μεθόδου πώλησης της ενέργειας σε προκαθορισμένη τιμή στην αγορά.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες στην ανάθεση του έργου των 50MW στη Μεγαλόπολη στην ΤΕΡΝΑ έναντι τιμήματος ύψους 23,5 εκατ. ευρώ (στο διαγωνισμό για την κατασκευή του είχαν συμμετάσχει συνολικά 8 επιχειρηματικά σχήματα).

Advertisement
End of ad break in 20 s
Πηγές της εταιρίας ανέφεραν ότι το συμβόλαιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αγοραστής της ενέργειας θα είναι η μητρική ΔΕΗ ενώ εκτιμούσαν πως οι τράπεζες είναι πλέον σε θέση να στηρίξουν τα συμβόλαια αυτά και απαιτείται όλοι οι φορείς να τα προωθήσουν με βάση το διεθνές παράδειγμα.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε απαλλοτριωμένη έκταση της ΔΕΗ, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί για αποθέσεις κατά τη λειτουργία των ορυχείων λιγνίτη παλαιότερα. Θα πραγματοποιηθεί με συστήματα μονού άξονα και πλαίσια διπλής όψης (bifacial). Επίσης θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός μέσης προς υψηλή τάση για τη σύνδεσή του στο σύστημα. Το φωτοβολταϊκό αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.
https://www.naftemporiki.gr/st
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.