Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αυτές οι πέτρες  είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται και να κινούνται. Το εσωτερικό του μπερδεύει όλους 

Στην πόλη Costești – Ρουμανία, ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της περιοχής , καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ύπαρξη ζωντανών πετρών . Ναι, γνωρίζουμε ότι είναι κάτι απίστευτο αλλά αληθινό και τότε θα σας πούμε το μυστικό.

Αυτές οι αδιανόητες ζωντανές πέτρες ονομάζονται «Trovants» που στα ρουμανικά σημαίνει «πέτρες που μεγαλώνουν». Κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους Trovants είναι ότι, οπτικά, αυτές οι πέτρες δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις κοινές. Το μυστικό είναι στην ανατομία και την αρχαιότητα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά τα πετρώματα είναι περίπου 6 εκατομμυρίων ετών .

 

Για τέτοιες πέτρες, ένα τυπικό στρογγυλό ή οβάλ σχήμα χωρίς αιχμηρές γωνίες ή μάρκες. Τα «Trovants» έχουν την ικανότητα να αυξάνουν το μέγεθος από λίγα γραμμάρια σε έναν ολόκληρο τόνο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πέτρες αποτελούνται κυρίως από ψαμμίτη, και όταν κόβονται μέσα, μπορείτε να δείτε δαχτυλίδια ηλικίας παρόμοια με το ξύλο, που βρίσκονται γύρω από τον πυρήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μικρότερη είναι η πέτρα, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνει. Αφού οι «Trovants» φτάσουν σε μεγάλα μεγέθη, η ανάπτυξή τους επιβραδύνεται σημαντικά

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι πέτρες μεγαλώνουν, το κάνουν πολύ αργά , τόσο πολύ που εκτιμάται ότι χρειάζονται χίλια χρόνια για να αναπτυχθούν 4 έως 5 εκατοστά. Η αιτία της ανάπτυξης αυτών των λίθων είναι επειδή έχουν δομή παρόμοια με αυτή ενός κορμού δέντρου, με τη διαφορά ότι η ανάπτυξή τους διαρκεί πολύ περισσότερο. Ένα άλλο σημαντικό γεγονός για το Trovants είναι ότι αναπαράγονται , λόγω της συσσώρευσης ανθρακικών στο εσωτερικό τους που καθιστούν ότι όταν το νερό καταβυθίζεται πάνω τους, πιέζουν τα εξωτερικά στρώματα και δημιουργούν προεξοχές που τα κάνουν να “αναπαράγονται”.

 

Πώς εξηγούν οι επιστήμονες αυτό το φαινόμενο

Φυσικά, πολλοί θεωρούν αυτό το μοναδικό φαινόμενο ως πραγματικό θαύμα, αλλά όχι οι επιστήμονες που πάντα και όλοι αγαπούν να βρουν απαντήσεις. Σύμφωνα με την κύρια εκδοχή, οι «Trovants» εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της κονιοποίησης της άμμου, η οποία πέρασε εκατομμύρια χρόνια βαθιά στα έντερα της γης. Οι πέτρες χτυπούν την επιφάνεια λόγω της υψηλής σεισμικής δραστηριότητας. Η αύξηση των «Trovants» στο μέγεθος οφείλεται στην παρουσία μεγάλου αριθμού ορυκτών αλάτων στη σύνθεσή τους. Όταν η πέτρα βραχεί, εμφανίζονται ορισμένες χημικές ενώσεις που πιέζουν στην άμμο και την επεκτείνουν.

porquen

https://filoitexnisfilosofias.com/%CE%BF

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά