Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2021.

 

Η Κυριακή 23 Μάη είναι άλλη μια Κυριακή που θα βρει τους εμποροϋπαλλήλους όλης της χώρας στην δουλειά, καθώς η Κυβέρνηση έκανε «δώρο» στις επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο και τα σούπερ μάρκετ να λειτουργήσουν «κατ’εξαίρεση» τις Κυριακές 16 και 23 Μάη.

Η Κυβέρνηση, που με τις επιλογές της άφησε ουσιαστικά απροστάτευτους τους εργαζομένους τόσο εργασιακά από την απόλυση ή την δυσμενή μεταβολή των όρων απασχόλησης, όσο και υγειονομικά, με τα αλλοπρόσαλλα και διάτρητα πρωτόκολλα που αλλάζουν κατά το δοκούν.

Την ίδια στιγμή φτωχοποίησε τους εργαζόμενους με το ειδικό επίδομα των 534 ευρώ, αλλά και το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που μειώθηκε ο μισθός κατά 30%.

Έρχεται τώρα να δώσει με κυνισμό την χαριστική βολή στην μοναδική μέρα ανάπαυσης, εξισώνοντας την Κυριακή με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Επιχειρώντας να σχετικοποιήσει τον χαρακτήρα της αργίας και τις πολλαπλές σημασίες που η ίδια η λέξη αργία έχει στον πυρήνα της. Την ίδια στιγμή καταθέτει Νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, την Κυριακή Αργία, το δικαίωμα της επαναπρόσληψης και σειρά εργασιακών δικαιωμάτων.

Η επταήμερη λειτουργία των καταστημάτων αποτελεί σταθερή επιδίωξη τα τελευταία χρόνια των μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών, η υλοποίηση της οποίας προσέκρουσε στην αντίδραση των εργαζομένων  και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η επταήμερη λειτουργία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των εργαζομένων των

μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων.

Η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περνάει και από το χέρι του καταναλωτή.

ΚΑΛΟΥΜΕ το καταναλωτικό κοινό να σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στο εμπόριο, απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο

ισοπέδωσης της οικονομικής καταστροφής των ζωών μας.

ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!!!

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!

                                               ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.