Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ιωάννα Μάντζιηπα   

Η παρουσία μας είναι για να αγωνιστούμε για τη σταθερότητα, την ελευθερία στη ναυσιπλοΐα, την ελευθερία δράσης μας και φυσικά για το συμφέρον της Γαλλίας και των εταίρων μας, δήλωσε σήμερα από τη Λεμεσό ο Γάλλος υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της ναυτικής δύναμης κρούσης (Task Force 473), στο πλαίσιο της κατάπλευσης και παραμονής του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην πόλη. 

Όπως δήλωσε ο Marc Aussedat, η ανάπτυξη της δύναμης έχει σχεδιαστεί σε 3 φάσεις. Η πρώτη στη Μεσόγειο, η δεύτερη στον Ινδικό Ωκεανό και η 3η ξανά στη Μεσόγειο, που βρίσκονται τώρα. Στη συνέχεια εξήγησε τι είναι η αποστολή CLEMENCEAU 21:

«Πρώτα απ ‘όλα, αυτή η αποστολή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη γαλλική αποφασιστικότητα και συμμετοχή στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Είναι σχεδιασμένη στο πλαίσιο της επιχείρησης ΄Inherent Resolve’ (κατά του ισλαμικού κράτους), με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Επίσης, η αποστολή CLEMENCEAU 21 στοχεύει να δείξει την παρουσία (τη σημαία) της Γαλλίας και των εταίρων της σε στρατηγικής σημασίας περιοχές. Η παρουσία μας σε αυτές τις περιοχές είναι για να αγωνιστούμε για τη σταθερότητα, την ελευθερία στην ναυσιπλοΐα, την ελευθερία δράσης μας και φυσικά για το συμφέρον της Γαλλίας και των εταίρων μας».

«Η Λεμεσός είναι οικείο μέρος για εμάς»

Στη συνέχεια, από την πλευρά του ο Κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου, Captain Guillaume Pinget, δήλωσε:

«Τρεις μήνες, αφότου φύγαμε από το λιμάνι μας στην Τουλόν και τρεις εβδομάδες στη θάλασσα, στον Αραβικό Κόλπο, οι ναύτες μας είναι ευτυχείς σήμερα που βρίσκονται στη Λεμεσό. Η Λεμεσός είναι ένα οικείο μέρος για εμάς, καθώς είναι η 3η μας επίσκεψη τα τελευταία 3 χρόνια και μας αρέσει και απολαμβάνουμε την Κύπρο. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις βαθύτερες ευχαριστίες μου στις κυπριακές αρχές που μας φιλοξένησαν σε αυτές τις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας Covid-19. Σκοπός αυτής της επίσκεψης για εμάς, για τους ναύτες, είναι να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, τόσο οι ναύτες όσο και οι πιλότοι μας».

https://www.philenews.com/koi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.

Με Μια Ματιά