Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

» Ας μιλήσουμε για μουσική «

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΑΝΗΣ  ΖΑΝΑΣ

Εδώ και πάλι φίλες και φίλοι σ’αυτο το διαδικτυακό τόπο που μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε να μιλήσουμε για μουσική.

Το μαγικό αυτό κλειδί που στην δύσκολη αυτή εποχή που βιώνει όλη η ανθρωπότητα και όλα ανατρέπονται είναι αυτό που ανοίγει τις ψυχές μας , τις γαληνευει και μας δίνει την ώθηση να συνεχίζουμε.

Σήμερα λοιπόν θα ήθελα να αναφερθούμε σε ένα ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε σε δύσκολους πάλι καιρούς και μας γνώρισε ένα τραγούδι που έγινε σύμβολο ενός λαού και έτσι έφτασε μέχρι τις μέρες μας.

Η ιστορία γράφεται στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην επαρχία Terre d’ Acqua κοντά στη Μπολόνια της Ιταλίας ή κατ’ άλλους στη κοιλάδα του ποταμού Πάδου στα βόρεια της χώρας στις φυτείες ρυζιου που χωρικοί τραγουδούσαν μια ιταλική μελωδία που ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές του 20ου αιώνα .

Οι στίχοι του τραγουδιού εξιστορούν τις άσχημες συνθήκες εργασίας και μιλάμε για το 1906.

Παραδοσιακό τραγούδι της Ιταλίας το » Όμορφο Αντίο » και είναι το πασίγνωστο » Bella Ciao » που έχει ερμηνευτεί από πολλούς καλλιτέχνες παντού .

Μουσική και στιχος δυνατός που οι φίλοι και γείτονες Ιταλοί το τραγουδούν στα μπαλκόνια τους σε δύσκολες συνθήκες και πάλι για να τους δίνει κουράγιο και δύναμη για να χαμογελούν ξανά στη ΖΩΉ.

Το κλειδί….. δουλεύει και πάλι .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.