Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Φωτιά» στο διαδίκτυο για την διαδήλωση Ελληνίδων το βράδυ της Ανάστασης

«Φωτιά» πήραν οι σελίδες του «Νέου Κόσμου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση είδησης σχετικά με την ειρηνική διαμαρτυρία τριών ακτιβιστριών ελληνικής καταγωγής έξω από εκκλησία των βορείων προαστείων της Μελβούρνης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι ακτιβίστριες εμφανίστηκαν στον περίβολο του ναού κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας κρατώντας πλακάτ με το συνθήμα: «Η ζωή δεν γιορτάζεται με θάνατο».

Στόχος της ομάδας ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δικαιώματα των ζώων και, όπως ισχυρίζονται, επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν τη συγκεκριμένη νύχτα για δύο λόγους:
Πρώτον, γιατί είναι η νύχτα «που τσουγκρίζουμε αυγά από κοτόπουλα που είναι θύματα εκμετάλλευσης, ακολουθώντας μια παράδοση που είναι γεμάτη θρησκευτικούς συμβολισμούς» και, δεύτερον, γιατί αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου «όλοι τρέχουν στο σπίτι για να γιορτάσουν τρώγοντας –οι περισσότεροι για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες– το κρέας βασανισμένων όντων».

Όπως δήλωσαν οι ακτιβίστριες, δεν προκάλεσαν κανέναν και παρέμειναν σιωπηλές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους που ήταν ειρηνική.
Ωστόσο, η πράξη τους φαίνεται ότι προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρευρισκόμενων στη λειτουργία, οι οποίοι βρήκαν την πράξη προσβλητική, καθώς έλαβε χώρα σε τόπο λατρείας και σε μια στιγμή προσευχής.

Φώτο: Maria Franke, Facebook

https://neoskosmos.com/e

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.