Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η Πέλλα μια περιοχή που έχει πληγεί από τον κορονοïο δυστυχώς πλήττεται βασικά και από την έλλειψη υποδομών για την λειτουργία ιδιαίτερα των μονάδων ελαιοτριβείων.

          Είκοσι (20) χρόνια τώρα το ΠΑΚΟΕ διαμαρτύρεται έντονα για την παντελή απουσία των υποδομών που χρειάζονται μεγάλες και μικρές μονάδες ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων, ούτως ώστε τα απόβλητα τους να έχουν επεξεργαστεί και να έχουν αδειοδοτημένο υγρό αποδέκτη.

          Απολύτως τίποτε μέχρι τώρα δεν έχει γίνει και όπως περιγράφεται παρακάτω μια περίπτωση παράνομης απόρριψης αποβλήτων από μια μικρή μονάδα, όπου υπάρχουν δεκάδες-εκατοντάδες σε ολόκληρη Ελλάδα που δυστυχώς από την έλλειψη των κατάλληλων υποδομών αναγκάζονται οι ιδιοκτήτες να απορρίπτουν τα απόβλητα τους όπου.. βρουν.

          Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι ίδιοι αυτοί ιδιοκτήτες δεν έχουν καμία ευθύνη, αλλά πιστεύουμε ότι η πολιτεία πρέπει να σκύψει και να λύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Στη σύλληψη δύο ατόμων για την απόρριψη υγρών αποβλήτων σε αρδευτικό κανάλι που καταλήγει σε πηγές από τις οποίες υδροδοτούνται περιοχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ελαιοτριβείο στην Αραβησσό της Πέλλας.

Πρόκειται για δύο ελληνικής καταγωγής άνδρες, ηλικίας 62 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, παρουσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος και του προϊσταμένου του Τμήματος Χορήγησης Αδειών, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Περιβάλλοντος Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησαν έλεγχο, πρωινές ώρες τη Δευτέρα (23-11-2020) σε εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου σε περιοχή της Πέλλας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση, με διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο τον 62χρονο, ήταν σε πλήρη λειτουργία στερούμενη σχετικής άδειας λειτουργίας, καθώς και περιβαλλοντικής άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος είχε συνδεδεμένο σωλήνα με αντλία σε εξωτερική υπόγεια δεξαμενή, από την οποία αντλούσε τα υγρά απόβλητα και τα μετέφερε ανεπεξέργαστα σε βυτίο που έσυρε γεωργικός ελκυστήρας, απορρίπτοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε κοντινό σημείο από το χώρο απόρριψης των αποβλήτων, ο 62χρονος μετέφερε και απέρριπτε προσωρινά τον ελαιοπυρήνα (υπόλειμμα του ελαιόκαρπου), καλύπτοντας έκταση περίπου μισού στρέμματος.

https://www.pakoe.gr/2020/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.