Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Σαλαμίνα στις 6 Μάη στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ (ΑΓΑΛΜΑΤΑ) στις 10.30 π.μ.
Εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, δίνουμε με τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση, απάντηση στο αντεργατικό σχέδιο της κυβέρνησης.
135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που χύθηκαν ποτάμια αίματος από την εργατική τάξη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει.
Καθιέρωση 10ωρης δουλειάς και διεύρυνση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Το 8ωρο, θα γίνεται στην <<καλύτερη>> περίπτωση ένας μέσος όρος σε βάθος 6μηνου ή έτους με σοβαρές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων.
Αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών, μέχρι και σε 150 νόμιμες υπερωρίες τον χρόνο. Η μεγαλοεργοδοσία θα έχει το -ελεύθερο- να κάνει τα ωράρια λάστιχο, απογειώνοντας την εκμετάλλευση. Η αξιοποίηση της τηλεργασίας -σβήνει– τα όρια εργάσιμου και μη χρόνου.
Η κυβέρνηση αφαιρεί όσα όπλα έχουν μείνει στους εργαζόμενους, διαμορφώνει εργαζόμενους, ξεμοναχιασμένους μπροστά στους εργοδότες και τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις.
Ποινές στα σωματεία και αποζημίωση στην εργοδοσία για <<παράνομες>> απεργίες.
Πρόσθετα εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία. Νέα διάταξη περί υποχρεωτικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση που αποφασίζει απεργία τουλάχιστον του 50% των οικονομικά ενεργών μελών του συνδικάτου.
Περιορισμό της νομικής προστασίας των συνδικαλιστών από απόλυση. Μείωση του χρονικού διαστήματος μετά τη λήξη της συνδικαλιστικής θητείας που ο συνδικαλιστής έχει προστασία.
Απόλυση και υποβολή μήνυσης στον συνδικαλιστή.
Πρόκληση το γεγονός ότι έρχεται τις μέρες που η εργατική τάξη τιμά τους νεκρούς της με την απεργία της Πρωτομαγιάς.
Άξιος συνοδοιπόρος της κυβέρνησης η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Χαρακτήρισαν <<γελοία>> τα συνδικάτα και τις κινητοποιήσεις τους ενώ έκαναν τους ανήξερους για το νομοσχέδιο της 10ωρης απλήρωτης δουλειάς.
Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μην κουνηθεί <<φύλλο>> ανακοίνωσε μέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα.
Να μην κουνηθεί <<φύλλο>> και για την <<προστασία του λαού>> από τον κορωνοιό.
Τη στιγμή που μετράμε νεκρούς και χιλιάδες ασθενείς από τον κορωνοιό γιατί η κυβέρνηση αρνείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας μας. Την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εκρηκτική και η κυβέρνηση αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Την ώρα που το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας είναι σε δραματική κατάσταση χωρίς γιατρούς και ανήμπορο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού.
Η πραγματική προστασία του λαού, είναι να σηκώσει το κεφάλι σε όλα τα μέτρα που παίρνονται για να κερδίζουν οι βιομήχανοι, εφοπλιστές και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας οι φαρμακοβιομήχανοι και όχι να σκύβει το κεφάλι στα μέτρα της κυβέρνησης.
Συνδιοργανωτές:
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας
Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιώς & νήσων.
Σύλλογος (Ομάδα Γυναικών Ελλάδος) Σαλαμίνας.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ (ΑΓΑΛΜΑΤΑ)
ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.