Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Fitch Ratings
Fitch Ratings / Πηγή: Associated Press

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 3% φέτος και 7,6% το 2022 προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του για τη Δυτική Ευρώπη.

Ο οίκος σημειώνει ότι θα μπορούσε να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας αν το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ επανέλθει σε πτωτική τάση μετά την εκτίναξή του πέρυσι πάνω από το 200%, οι προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας της βελτιωθούν και υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

Ο Fitch αναμένει δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, εφόσον βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας με τους εμβολιασμούς και την ταχεία απορρόφηση κονδυλίων από την ΕΕ

Οσον αφορά στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, ο οίκος προβλέπει ότι θα βελτιωθούν την επόμενη διετία, με το έλλειμμα να μειώνεται στο 4% του ΑΕΠ το 2022 από 9,7% το 2020 και το χρέος στο 192,5% από 205,6%, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία, αυτοί εντοπίζονται στο ενδεχόμενο η πανδημία να έχει χειρότερες των προβλεπόμενων συνέπειες στις επιχειρήσεις, με περισσότερες χρεοκοπίες, και στην απασχόληση.

https://www.imerisia.gr/oikonomia

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.