Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

….Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
….Οι τραγωδίες γύρω μας αμέτρητες. Σε ένα κράτος που έχει πια διαγράψει, κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής.. Αυτές οι τραγωδίες, αυξάνονται αλματωδώς. Γιατί όταν λαδώνεις κανάλια, επισκόπους και λοιμωξιολόγους, για να τρομοκρατούν με ψεύδη τον λαό, που να περισσέψουν τα ρημάδια τα φράγκα και για κοινωνική πολιτική; Άθλιο κράτος λοιπόν με άθλια κοινωνική μέριμνα..
…Ξέρετε όλοι το πόσο έχω ασχοληθεί με την Ασπασία Μπόγρη. Με πόνο ψυχής, ζώντας το ασύλληπτο δράμα της, έχω καταθέσει αγάπη, για την Ασπα μας. Έχω κλάψει για την Ασπασούλα..Η μαμά της η Σπυριδούλα, το ξέρει. Η μάνα-σταθμός αυτή. Που σηκώνει τον βαρύτερο σταυρό, που θα μπορούσε κανείς να σηκώσει.
…Σήμερα θα ασχοληθώ με τον άλλο πόλο της τραγωδίας. Με το άλλο πανέμορφο πλάσμα, την Μυρτώ. Που τόσο ακριβά πλήρωσε την ομορφιά της αυτή. Ζώντας τον θάνατο από κοντά. Ένα νέο κορίτσι, που πριν ακόμα γνωρίσει τη ζωή, γνώρισε την βία, τον πανικό, το μίσος. Τώρα γνωρίζει και την αγνωμοσύνη στην πιο αισχρή μορφή της. Την κρατική αγνωμοσύνη. Γιατί το κράτος έφερε στην χώρα της τον δήμιο. Δεν τον έφερε η ίδια. Το κράτος αυτό, που τώρα σφυρίζει αδιάφορα στον πόνο της Μυρτούς.
…Την ιστορία την γνωρίζετε. Μην την επαναλάβω.. Ήταν τότε 15 χρονών Σήμερα το αγγελούδι αυτό, είναι 23.. Και από τότε είναι καθηλωμένη με 100% αναπηρία. Ζώντας ένα δράμα, που ανθρώπινος νους δεν το χωράει. Η Εύα Πετροπούλου- Λιανού έχει γράψει ένα σχετικό πόνημα, που εξιστορεί την τραγωδία. Το κράτος λοιπόν, αρνείται να αποζημιώσει το κορίτσι για την τραγωδία που υπέστει. Αφού αυτό είναι που επέτρεψε στον κάθε τυχαίο και ουρανοκατέβατο, Πακιστανό να έρθει στην χώρα μας και να στερήσει μάλιστα, θέση εργασίας, από έναν Έλληνα. Το κράτος έχει κουβαλήσει στην χώρα το κάθε καρυδιάς καρύδι. Μα τώρα αυτό το άθλιο κράτος, δεν ξέρει, δεν βλέπει δεν ακούει. Κι αφήνει την μητέρα της Μυρτούς μόνη και αβοήθητη. Να μην μπορεί να φροντίσει το παιδί της, με τα στοιχειώδη έστω. Έτσι λοιπόν, το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, με απόφασή του έκρινε πως η Μυρτώ δεν δικαιούται αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο. Για τα όσα τραγικά υπέστη από το κτήνος αυτό. Τον Πακιστανό θύτη της Την υπόθεση καλείται πλέον να κρίνει, το Συμβούλια της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η μητέρα της νεαρής κοπέλας, κ. Μαρία Κοτρώτσου, Ως δικαστική συμπαραστάτης της κόρης της. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την απορριπτική απόφαση του Εφετείου. Το κράτος αρνήθηκε την στήριξη. Γιατί ίσως έτσι θα αναγνώριζε την ενοχή του, ως ηθικό αυτουργό. Αφού αυτό είναι που περιέθαλψε τον Πακιστανό και του έδωσε γη και ύδωρ.
Αυτά να βλέπουμε. Με όλους αυτούς που μάζεψαν εδώ. Και που εξακολουθούν να μαζεύουν.
Στην πάνω φωτογραφία πως ήταν το κοριτσάκι πριν Και στην κάτω πλάι στον θύτη της, πως είναι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.