Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γραφει η Μαργιαννα Καρακωστα
Μια διαφορά που θα νιώσει κάποιος οσο περνάει ο καιρος και εξασκείται στην γιόγκα είναι η ευκολία του να μείνεις σε ακινησία μέσα σε μια ασανα για περισσότερο χρόνο.
Το σωμα λύνεται,δυναμώνει και ο νους μπορεί πιο ευκολά να ακολουθήσει στην ακινησία.
Ένα είδος γιόγκα που αποδεικνύει πως μπορείς να βιώσεις την ¨δύναμη της ακινησίας» είναι η yin yoga.
Η Γιν Γιόγκα ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 από τον εμπειρογνώμονα πολεμικών τεχνών και τη δασκάλα γιόγκα Paulie Zink Taoist yoga (Tao Yin) .wikipedia
Ποια η διαφορά με την hatha yoga;
Η Hatha yoga είναι ενας ορος «ομπρέλας» που αφορά ολη την γιόγκα. Είναι πιο δυναμική και αυξάνει την ενέργεια των γιογκοι, αναφέρεται στον συνδιασμό θεσεων (ορθιες- καθιστεςκ.τ.λ.)
Σε αντίθεση η yin yoga ειναι μια πολυ πιο χαλαρη προσεγγιση, ειναι το ηρεμο yin στο πιο επιθετικο γιανκ των αλλων τυπων σωματικής γιογκας.
Η Yin Yoga επιδρά στους συνδετικούς ιστούς της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων των ισχίων, όπου συσσωρεύεται η συναισθηματική και σωματική ένταση. Αναπτύσσει την ευλυγισία των περιοχών αυτών, απελευθερώνοντας τις εντάσεις και εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα.
Σε σωματικό επίπεδο, αποκαθιστά και αυξάνει την φυσική κινητικότητα των αρθρώσεων, των περιοχών της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και των ποδιών.
Σε ενεργειακό επίπεδο, ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, επιτυγχάνοντας την ελεύθερη ροή της ενέργειας.
Εδώ ξεχνάμε τους πολεμιστές, τις σανίδες , τους χαιρετισμούς και τις όρθιες θέσεις. Οι θέσεις είναι καθιστές ή ξαπλωτές. Ο ρυθμος είναι αργος, φοράμε ανετά ρούχα και χρησιμοποιούμε τουβλάκια, μαξιλάρια και κουβέρτα. Μεγάλη σημασία εχει ο χρόνος παραμονής στην θέση.
Το παρασυμπαθητικο τμήμα του εγκέφαλο διεγείρεται και γιαυτο είναι τόσο βαθιά θεραπευτικό, χαλαρωτικό και θρεπτικό αυτό το σύστημα γιόγκα.
Μπορείς να διαβάσεις ακόμη τα δυο παρακάτω άρθρα αν έχεις απορίες σχετικά με τα είδη της γιόγκα και αν ψάχνεις να δεις πιο ταιριάζει καλυτέρα σε σένα..
Καλή πρακτική,
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα Yoga For You

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.