Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Δεν υπάρχει εναλλακτική στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον Ερντογάν για το προσφυγικό, υπογραμμίζει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Νέχαμερ

Στη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσηςμε την Τουρκία στο προσφυγικόζήτημα δεν υπάρχει «εναλλακτική», υπογραμμίζει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, «ακόμη και εάν αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως επισήμανε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Κατά την άποψή του Αυστριακού υπουργού, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωρίζει ότι στο προσφυγικό έχει μία «θέση-κλειδί» και χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες «επανειλημμένα ως κεφάλαιο» για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση.

Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη χρειάζεται και συνομιλίες αλλά και τη «σαφήνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν δεχόμαστε εκβιασμούς». Εκβιαστικές επιδιώξεις της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό ζήτημα, έχει απορρίψει κατηγορηματικά, επανειλημμένα στο παρελθόν, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Εξαιτίας της προκλητικής στάσης της Άγκυρας σε διάφορα θέματα, όπως τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο, ο καγκελάριος ζητά την επιβολή κυρώσεων, ενώ πάγια είναι η θέση του, εδώ και χρόνια, για την ανάγκη οριστικής διακοπής των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

https://www.ethnos.gr/kosmos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.