Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Συστατικά

  • 600 γρ. φασολάκια, στρογγυλά
  • 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 τορτίγιες, μεγάλες
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, φρέσκο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • 50 γρ. καρύδια

Για το dressing

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε τα φασολάκια σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
  • Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες baby κομμένες σε μικρά κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.
  • Κόβουμε τις τορτίγιες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, πάπρικα, ανακατεύουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Δοκιμάζουμε κάθε 1-2 λεπτά και όταν είναι τραγανές είναι έτοιμες.

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, μουστάρδα, μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Αφαιρούμε τα φασολάκια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι με τις πατάτες το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες πάνω στα φασολάκια.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, χοντροκόβουμε φρέσκο δυόσμο και φρέσκο βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα καρύδια και τα απλώνουμε πάνω στη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε στο πλάι τις τορτίγιες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
  • https://rpn.gr/i-syntagi-tis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.