Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο Δρ Peter Arlett, επικεφαλής της ειδικής ομάδας για την ανάλυση δεδομένων και μεθόδων του ΕΜΑ, κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων δήλωσε ότι ο οργανισμός εξετάζει εάν εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία με αυτό της AstraZeneca ενέχουν κίνδυνο.

Όπως αποκάλυψε, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις θρόμβων αίματος φλεβικού θρομβοεμβολισμού που ελέγχονται και αφορούν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, γράφει ο Guardian.

ΕΜΑ: Στο "μικροσκόπιο" και τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Τι έδειξε η έρευνα

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και κατά την αξιολόγηση αυτών των κλινικών δοκιμών τη στιγμή της έγκρισης της Johnson & Johnson, υπήρχε ένα πρώιμο σημάδι αυξημένου κινδύνου φλεβικού θρομβοεμβολισμού που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά είναι στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνου για το εμβόλιο της Johnson & Johnson», σημείωσε ο Δρ Peter Arlett

ΕΜΑ: Στο "μικροσκόπιο" και τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων από το εμβόλιο της Johnson & Johnson - εικόνα 2

Και πρόσθεσε: «Υπήρξαν τρεις περιπτώσεις με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για θρόμβους αίματος που σχετίζονται με χαμηλά αιμοπετάλια, τα οποία έχουν κάποιες ομοιότητες με αυτές τις περιπτώσεις που περιγράφουμε σήμερα. Ωστόσο, οι αριθμοί είναι εξαιρετικά μικροί σε σύγκριση με τα 5 εκατομμύρια άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson παγκοσμίως. Ωστόσο, υπό προσεκτική εξέταση, η επιτροπή το ερευνά προσεκτικά και νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι υπάρχει εντατική παρακολούθηση αυτού του ζητήματος».

https://www.thetoc.gr/diet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.