Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία το άνοιγμα των Λυκείων  10 μέρες πριν το Πάσχα.»

-Η απόφαση σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν ΔΕΝ έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αλλά ούτε υπακούει στην απλή λογική. 

-Τα σχολεία θα ανοίξουν ΧΩΡΙΣ  να έχουν εμβολιαστεί οι καθηγητές, ΧΩΡΙΣ να έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για να είναι το άνοιγμα ασφαλές. 

-Και όλα αυτά την στιγμή που βρισκόμαστε σε μια φάση εξέλιξης της πανδημίας ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ  από αυτή που υπήρχε, όταν έκλεισαν τα σχολεία.

Σημεία από την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου  Γιάννη Ραγκούση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου και η εισηγήτρια μας κ. Καφαντάρη έχει θέσει μια σειρά από ερωτήματα και πολύ σοβαρές αμφιβολίες που έχουμε σχετικά με την πολιτική που ασκείτε στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικά στο θέμα της Πυροσβεστικής.

Κ. Χαρδαλιά, πρέπει να μας πείτε τι θα γίνει με τον «νόμο θαύμα» για την Πολιτική Προστασία, που ενώ ψηφίστηκε ουσιαστικά είναι ανενεργός, γιατί δεν υπάρχουν οι υπογεγραμμένες κανονιστικές διατάξεις.

Είμαστε στην έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου και βρισκόμαστε ακόμα στο προηγούμενο καθεστώς, που εσείς λέγατε ότι είναι προβληματικό και θα το αλλάζατε.

Βρισκόμαστε σήμερα στην Ολομέλεια μετά από μία ακόμη εντελώς ασύμβατη με την κοινή λογική απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν τα Λύκεια της χώρας κ. Χαρδαλιά,

 για 10 μέρες πριν από το Πάσχα.

Η απόφαση σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν ΔΕΝ  έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αλλά ούτε υπακούει στην απλή λογική.

Τα σχολεία θα ανοίξουν XΩΡΙΣ να έχουν εμβολιαστεί οι καθηγητές, ΧΩΡΙΣ να έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα για να είναι το άνοιγμα ασφαλές.

Και όλα αυτά την στιγμή που βρισκόμαστε σε μια φάση εξέλιξης της πανδημίας ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από αυτή που υπήρχε, όταν έκλεισαν τα σχολεία. 

Με λιγότερα κρούσματα και διασωληνωμένους έκλεισαν τα σχολεία και ανοίγουν με πολλά περισσότερα κρούσματα σε μια φάση έξαρσης της πανδημίας.

Μετά όμως μην αναρωτιέστε, γιατί ο ελληνικός λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντι στην Κυβέρνηση, γιατί κατά τη συνείδηση της κοινωνίας, ΔΕΝ υπάρχει πια Κυβέρνηση.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι ΔΕΝ υπάρχει Κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας και όλοι έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στην επιστημονική κοινότητα. Αυτούς ακούει η κοινωνία και μάλιστα όχι πάντα, γιατί και αυτοί πέφτουν σε αντιφάσεις.      

Τη σημερινή ημέρα όλες οι οικογένειες που έχουν παιδιά στο Λύκειο παρακολουθούν αποσβολωμένες την νέα και εντελώς αδικαιολόγητη εξέλιξη.

Δείτε εδώ:https://youtu.be/2lPAwwZQ7Cs

Γιάννης Ραγκούσης

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.