Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Την Κυριακή 11 Απριλίου η Τελετή Βράβευσης του
1ου  Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων
με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη!

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νικητών του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων, με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη, έχει ξεκινήσει. Οι 20 φιναλίστ του διαγωνισμού θα παρουσιάσουν ζωντανά το εγχείρημά τους σε ένα elevator pitch διάρκειας εξήντα δευτερολέπτων. Η ανακοίνωση των νικητών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της ψηφιακής τελετής βράβευσης, την Κυριακή 11 Απριλίου στις 17:00, η οποία θα προβληθεί ζωντανά στη σελίδα Facebook (facebook.com/envolvegr) και στο κανάλι YouTube (youtube.com/envolvegr) του Envolve Entrepreneurship Greece.

 

Στην τελετή βράβευσης θα απευθύνει χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Ζέττα Μακρή, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, καθώς και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας.

 

Η κριτική επιτροπή του μαθητικού διαγωνισμού αποτελείται από τον Τάσο Μάνο, Διευθύνων Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, το Λεωνίδα Τζώνη, Executive Vice President & CFO του Hellenic American College και του Hellenic American University, το Mιχαήλ Σκούλλο, Ομότιμο Καθηγητή, Επικεφαλής Έδρας & Δικτύου UNESCO για τη Διαχείριση & Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο στο ΕΚΠΑ, Πρόεδρο του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και Συντονιστή MEdIES, τη Χριστίνα Δεληγιάννη, Υπεύθυνη Δημόσιας Πολιτικής, Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), το Λευτέρη Φατές, Co-Founder της BIKEWISE, τον Jimmy Αθανασόπουλο, Πρόεδρο του Envolve Entrepreneurship & Επικεφαλή Κοινωνικής Ευθύνης Ελλάδας, Όμιλος Libra και τον Αλέξανδρο Νούσια, Country Director του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα.

 

 

Οι κριτές θα αναδείξουν τις πέντε νικήτριες ομάδες που θα λάβουν έπαθλα από το ΔΕΔΔΗΕ, την BIKEWISE, το HAEC και το Envolve Entrepreneurship.
Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 2.000€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, μια εκδρομή́ τεσσάρων (4) ημερών στην περιοχή του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η δεύτερη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.500€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η τρίτη ομάδα θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.000€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα με την καλύτερη  παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα που θα λάβει το βραβείου κοινού θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 500€ έκαστη, έπαθλα από την ομάδα του Envolve.

Οι ομάδες που επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι οι εξής: η AIRΜΕΙΣ από τα Εκπαιδευτήρια Καντά, η Aqua Fertility από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, η Bioact από το Γενικό Λύκειο της Αξού, η Biostraw από το Γυμνάσιο Γαλαξιδίου, η Controle από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, η EcoFriendly Jobs από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, η Eco Thinko Diets από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, η Ecowave από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, η Ecoworld από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου, η Green Teen Community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη, η Green Desert with Zero Capital από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η Hydro Kinetic από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, η R.A.I.S.Eαπό το Λύκειο Φιλοθέης, η ReFood από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η StandbyMe από το ΓΕΛ Επισκοπής Κρήτης, η ThessPropolis από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, η WasteFree από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και ο Κήπος της Εδέμ από το Γυμνάσιο Δημητριτσίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες και τα εγχειρήματά τους θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://greece.envolveglobal.org/el/education/school_contest/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.