Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ένα ντοκιμαντέρ που αντλεί το περιεχόμενό του από το βιβλίο του Ηρόδοτου

Πρόσωπα και γεγονότα της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ζωντανεύουν μέσα από το ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει διαδικτυακά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Τετάρτη 7 Απριλίου. Πρόκειται για έναν συνδυασμό θεατρικής αφήγησης και κινηματογραφικού οδοιπορικού.

Το ντομικαντέρ αυτό αποτελεί ένα ταξίδι στον χρόνο που αντλεί το περιεχόμενό της από το βιβλίο του Ηρόδοτου, σε ελεύθερη απόδοση του διακεκριμένου καθηγητή Αρχαιολογίας, Πέτρου Θέμελη

και εμπλουτίζεται με αποσπάσματα από τους «Πέρσες» του Αισχύλου, σε μετάφραση του ποιητή Κώστα Λάνταβου.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην ελληνική και την παγκόσμια ιστορία, αφήνοντας έκτοτε ανοιχτό το ερώτημα πώς θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί, εάν το αποτέλεσμα εκείνης της ημέρας ήταν διαφορετικό.

Να θυμίσουμε εδ πως τo Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την συμπλήρωση δυόμισι χιλιάδων χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας,  παρουσίασε με επιτυχία τον Οκτώβριο την παράσταση «Η ναυμαχία της Σαλαμίνας» του Ηρόδοτου με τους Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρη Καταλειφό, Θέμιδα Μπαζάκα και Γιάννη Τσορτέκης οι οποίοι εμφανίζονται και στο ντοκιμαντέρ.

Δείτε το ΕΔΩ

https://www.protothema.gr/cultu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.