Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Το εν λόγω ψήφισμα είχε στόχο να κινητροδοτήσει τη συμμετοχή των πληρωμάτων στον ναυτικό αγώνα των Υδραίων παρέχοντας τους εγγυήσεις ότι σε περίπτωση που έχαναν τη ζωή τους στον πόλεμο η κοινότητα της Ύδρας θα αναλάμβανε τη συντήρηση των οικογενειών τους

Υλοποιήθηκε στην Ύδρα, μετά από διακόσια χρόνια, ψήφισμα των Προκρίτων του Νησιού με ημερομηνία 16 Μαΐου του 1821.

Το εν λόγω ψήφισμα είχε στόχο να κινητροδοτήσει τη συμμετοχή των πληρωμάτων στον ναυτικό αγώνα των Υδραίων παρέχοντας τους εγγυήσεις ότι σε περίπτωση που έχαναν τη ζωή τους στον πόλεμο η κοινότητα της Ύδρας θα αναλάμβανε τη συντήρηση των οικογενειών τους. Μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι: «Κάθε χρόνον θέλει γίνεται την τρίτην Κυριακήν της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μνημόσυνον εις την εκκλησίαν του μοναστηριού με τον αρχιερέα και όλους τους ιερείς δια τους αποθανόντας εις τον πόλεμον».

 

Έτσι σήμερα, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ τέλεσε το σχετικό μνημόσυνο σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα, στο Μοναστήρι, στον σημερινό καθεδρικό ναό της Ύδρας. Ο Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, στη σύντομη τοποθέτηση του και αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την αποδοχή της πρότασης του Δήμου, για την τέλεση του εν λόγω μνημόσυνου, ζήτησε το ψήφισμα αυτό και τα διδάγματα του να συντροφεύουν τους Έλληνες στο παρόν και στο μέλλον.

Μνημοσυνο_Προκριτων

https://www.protothema.gr/sunday-editions/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.