Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση από τα ξημερώματα και λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχει πάρει διαστάσεις, στα Ρέματα Άνδρου.Κατόπιν εισήγησης μάλιστα της Πυροσβεστικής και απόφασης του τοπικού Δήμου αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Ρέματα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο, του χωριού Ατένι και έχουν ειδοποιηθεί να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση οι κάτοικοι των χωριών Κατάκοιλο και Άρνη.

Εντωμεταξύ, ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά της Άνδρου και θα επιχειρούν, 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (δύο του ΠΣ και ένα του Ε.Σ.). Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Κατά την διάρκεια των προσπαθειών κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε από ένα γύρισμα της φωτιάς και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα, του δόθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και αποχώρησε.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Από τις χθεσινές φωτιές παραμένει στο Χιλιομόδι Κορινθίας, ωστόσο είναι οριοθετημένη και δεν προκαλεί ανησυχία. Υπό έλεγχο είναι από τα ξημερώματα η φωτιά στο Πήλιο και από χθες το βράδυ στο Άργος.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στο Πήλιο

Για την φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση, στην περιοχή Βρομονέρι Προμυρίου του δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, ο οποίος έκαιγε κλαδιά από το κτήμα του.

Για το ανωτέρω περιστατικό, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

https://www.msn.com/el-gr/news