Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

.
.Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
..Το χειρότερο πρόσωπο που θα μπορούσε να δείξει η τηλεόραση κυρίως η ιδιωτική, το έδειξε στην περίοδο του εγκλεισμού. Που εκεί θα έπρεπε να είναι παρούσα. Για να δώσει μια ανάσα ψυχαγωγικής διεξόδου, στο κοινό της. Αντίθετα, βομβάρδισε με όση σαβούρα μπορούσε. Αυτά πια τα άθλια reality, πήραν κι έδωσαν. Κι εξακολουθούν να τιμούν την ανοησία, στο μέγιστο δυνατό. Όπως και αυτές οι θλιβερές σειρές, με την φτηνή θεματολογία, οι γυρισμένες σε δυο όλους κι όλους, χώρους. (Εξαιρώ τις »Μέλισσες» του φίλου μου Γιάννη Καραγιάννη).
Πόσο νοσταλγεί ο Έλληνας τηλεθεατής, την πρώτη και υγιή περίοδο της τηλεόρασης μας. Εκείνες τις υπέροχες σειρές της ΕΡΤ
(ΕΙΡΤ τότε) »Μενεξεδένια Πολιτεία»- »Παράξενος Ταξιδιώτης»-»Ο Χριστός Ξανά-Σταυρώνεται» -‘Απόδραση»-»Οικογένεια Ζαρντή» Ποιος δεν θυμάται το »Καλλιτεχνικό καφενείο»…Του φίλου μου παραγωγού Μάκη Πάντα. Του υπέροχου Μάκη, με τον μοναδικό του πολιτισμό. Που τον διοχέτευε σε όλες τις σειρές που υπογράφονταν από την »PantasTV» Τι πέρασε τότε από το »Καλλιτεχνικό Καφενείο». Όλη η Εθνική του πολιτισμού μας. Με παρουσιαστές τρεις κορυφαίους στον χώρο που υπηρετούσαν. Τρία εμβληματικά πρόσωπα της σύγχρονης τέχνης μας. Ο κορυφαίος σκηνοθέτης μας Κώστας Φέρης με την τεράστια και διεθνή αναγνώριση. Ο εξ ίσου σπουδαίος μας Μίμης Πλέσσας και ο αξέχαστος ηθοποιός μας ο Βασίλης Τσιβιλίκας. Άνθρωποι με κύρος και χαρίσματα και οι τρεις τους. Μια υπέροχη εκπομπή από υπέροχους ανθρώπους, που καθήλωνε με ευγένεια και ζέση, το κοινό της. Χαρίζοντας του αυτή την πολιτιστική όαση που με πληθώρα πρόσφερε. Από το »Καλλιτεχνικό Καφενείο», πέρασαν και άφησαν τις μαρτυρίες τους, την άποψή τους, την σφραγίδα τους, άνθρωποι, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Χόρν, η Έλλη Λαμπέτη, η Σοφία Βέμπο, ο Κάρολος Κούν, και όλη η κορυφαία αντιπροσωπευτική ιστορία του μεταπολεμικού μας πολιτισμού. Ένα πραγματικό κόσμημα που το χρωστάμε στον Μάκη Πάντα στους παρουσιαστές και στο δυναμικό της εκπομπής, για την άψογη διοργάνωσή της. Θα έπρεπε, όσο είναι εν ζωή οι άνθρωποι αυτοί, που σφράγισαν με δόξα και τιμή, τον ελληνικό μας πολιτισμό, να τους καλέσει η ΕΡΤ, σε μια αντάξια εκδήλωση, που θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και να τους τιμήσει. Αυτοί οι άνθρωποι, σε κείνο, το φιλμ (που έχει πια μεταγραφεί σε ψηφιακή καταχώρηση) έχουν καταγράψει με τις υπέροχες αυτές εκπομπές τους, όλη την ιστορία του νεώτερου πολιτισμού μας. Επιτέλους. Ας ξυπνήσει πια το Υπ. Πο. και οι αρμόδιοι φορείς του. Κι ας ξεφύγουν πια από το στενό πλαίσιο και την φαιδρότητα, τύπου Λιγνάδη.. Δεν είναι αυτός ο πολιτισμός μας. Και δεν τον εκφράζουν αυτοί που τον χρησιμοποιούν για να καλύψουν τα όποια τους βίτσια και συμπλέγματα. Πολιτισμός μας είναι ο Φέρης, ο Πλέσσας, ο Πάντας. Κι όλοι αυτοί που του πρόσφεραν το μεγαλείο της ψυχής τους… Στην πρώτη φωτογραφία οι τρεις παρουσιαστές. Κώστας Φέρης, Τζιβιλίκας, Πλέσσας. Στην δεύτερη, οι παρουσιαστές με την Κική Σεγδίτσα. Η τρίτη φωτογραφία ο Αλέκος Σακελλάριος ο Γιώργος Μητσάκης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος.. Στην Τέταρτη με τον Μάκη Πάντα
Achilleas Papadionisiou B, Ειρηνη χατζελη και 24 ακόμη
10 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.