Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η γιόγκα είναι ένα ολιστικό σύστημα!

Απο την Μαργιαννα Καρακωστα

Δεν είναι γυμναστική και δεν έχει στόχο την ευλυγισία!

Την βελτίωνει φυσικά όπως αυξάνει την μυϊκή μας μάζα, την αντοχή μας, την ισορροπία μας!

Δουλεύει όμως και εσωτερικά.. μαλασσει τα εσωτερικά οργανα, βελτιώνει το ενδοκρινολογικό μας σύστημα και ξεκουράζει την καρδιά μας!!

Πως την ξεκουράζει;

Η γιογκα αν πρέπει να χαρακτηριστεί αεροβική ή αναερόβια.. είναι αναερόβια δεν αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και δεν δημιουργείται στο σώμα γαλακτικό οξύ!

Δημιουργείται δηλαδή βραδυκαρδια!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η γιόγκα βοηθά στην βελτίωση της κατάστασης της καρδιάς χωρίς αυτό να σημαίνει πως σταματάμε να πηγαίνουμε στον γιατρό και να παίρνουμε τα φάρμακα μας!

Η γιόγκα και άλλες μορφές άσκησης βοηθούν στην ανακούφιση της φλεγμονής που μπορεί να δημιουργήσει ο οργανισμός όταν είμαστε υπό πίεση, απελευθερώνοντας ενδορφίνες και άλλους νευροδιαβιβαστές που μπορούν να μας χαλαρώσουν και να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.

Η Gandhi αναφέρεται σε αυτήν τη διαδικασία ως «επαναφορά ορμονών». Αυτές οι ορμονικές αλλαγές παρατηρήθηκαν σε μια μελέτη του 2005 στο Journal of Alternative and Complementary Medicine, η οποία διαπίστωσε ότι μετά από μόλις εννέα ημέρες, οι συμμετέχοντες που ασκούσαν στάσεις γιόγκα και τεχνικές αναπνοής έδειξαν βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν μείωση του κινδύνου για διαβήτη και καρδιακές παθήσεις και βελτίωση της συνολικής μεταβολικής λειτουργίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, λέει η Gandhi, ίσως να είστε σε θέση να μειώσετε την ποσότητα ορισμένων φαρμάκων που πρέπει να χρησιμοποιείτε, μια θέση με την οποία συμφωνεί ο Rezaee.

«Σίγουρα, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται φάρμακα για τη θεραπεία καρδιαγγειακών και μεταβολικών προβλημάτων, αλλά με δραστηριότητες όπως η γιόγκα, μπορεί να γίνει μείωση της δοσολογίας του φαρμάκου», λέει. Καθώς τόσο οι ασανα όσο και οι σωστές αναπνοές βελτίωνουν το κυκλοφοριακό μας σύστημα!

Πιο συγκεκριμένα…

Η υποστήριξη της υγείας της καρδιάς μπορεί να είναι τόσο ισχυρή είναι επειδή δημιουργεί μια «ένωση σώματος, νου και ψυχής», λέει η Gandhi.

«Με τη γιόγκα πηγαίνουμε στη βασική αιτία του προβλήματος, στη χρόνια συναισθηματική παγίδα», λέει η Gandhi. Αυτή η ένωση του νου, του σώματος και της ψυχής σας δίνει τον χώρο χαλαρώσετε και να αποβάλετε το άγχος και τη συναισθηματική αναταραχή που μπορεί να συσσωρευτεί.

Η γιόγκα δεν αντικαθιστά τίποτα από όσα ήδη κάνετε για την υγεία σας μπορεί απλά να σας βοηθήσει να πάτε πιο γρήγορα στην θεραπεία του!

Ακούστε την καρδιά σας

Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.