Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΓΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
Μπορούν οι αρνητικές σκέψεις να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό μας;
Μια ασθένεια για να βγει στο προσκήνιο έχει ήδη υπάρξει βαθύτερα μέσα σου..
Η δύναμη της σκέψης είναι αποδεκτή από πολλές εναλλακτικές θεραπείες – αυτοθεραπεια και ακόμη και αν δεν είστε από εκείνους που πιστεύουν σε αυτές … υπάρχουν και μελέτες από πανεπιστήμια που το αποδεικνύουν ακράδαντα!
«Σε μια μελέτη, που πραγματοποίησαν ακαδημαϊκοί από τα Πανεπιστήμια του Έξετερ και της Οξφόρδης, 135 υγιείς εθελοντές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές ακουστικές οδηγίες.
Οι ερευνητές έκαναν φυσικές μετρήσεις της καρδιακής συχνότητας και του ιδρώτα και ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν πώς νιώθουν. Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν πόσο ασφαλείς αισθάνονταν, πόσο πιθανό ήταν να είναι ευγενικοί με τον εαυτό τους και πόσο συνδεδεμένοι νιώθουν με τους άλλους.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι, όταν παίρνουμε χρόνο για να κάνουμε θετικές σκέψεις για τον εαυτό μας, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας.
Ειδικότερα οι δύο ομάδες εθελοντών, των οποίων οι οδηγίες τους ενθάρρυναν να είναι ευγενικοί προς τον εαυτό τους, όχι μόνο ανέφεραν μεγαλύτερη αίσθηση αυτοσυμπόνιας και σύνδεση με άλλους, αλλά και έδειξαν ότι ανταποκρίθηκε και το σώμα, με αισθήματα χαλάρωσης και ασφάλειας.
Οι καρδιακοί ρυθμοί μειώθηκαν – ένα υγιές σημάδι μιας καρδιάς, που μπορεί να ανταποκριθεί με ευελιξία στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Μειώθηκε και ο ιδρώτας.
Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Psychological Science»
Οι άνθρωποι μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες τους «εξωτερικούς’ αυτοί που πιστεύουν ότι η ζωή τους επηρεάζεται καθολικά από εξωτερικές επιδράσεις και, συνεπώς, είναι πέρα από τον έλεγχό τους και τους «εσωτερικούς» που πιστεύουν ότι όλα όσα τους συμβαίνουν είναι κυρίως αυτά που παράγονται από τον εαυτό τους και ως εκ τούτου είναι ελεγχόμενα από τους ίδιους.
Άλλη μια βασική διαφορά τους είναι ότι οι εσωτερικοί είναι οι άνθρωποι που τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, πιο πλούσιοι σε επινοητικότητα, καλύτερα μορφωμένοι, πιο προσαρμόσιμοι στις διακυμάνσεις της πραγματικότητας και πιο εύκολα σε θέση να αποφύγουν ή να εγκαταλείψουν τις εξωτερικές επιδράσεις ή εξαρτήσεις. Σε αντίθεση με τους εξωτερικούς οι οποίοι έχουν την πεποίθηση ότι η τύχη τους είναι στα χέρια των άλλων ή απλά πιστεύουν ότι τα πάντα είναι θέμα καλής ή κακής τύχης, τείνουν να είναι καχύποπτα άτομα, να απογοητεύονται εύκολα και να είναι λιγότερο δημιουργικοί.
Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, είχε πει: “Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο.”
Και ίσως τώρα να καταλαβαίνουμε το γιατί..
Είναι δύσκολο να «δαμάσεις» τις σκέψεις σου όμως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να αλλαξεις τον τρόπο σκέψης σου όταν από αυτόν εξαρτάται η υγεία σου!
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ
Μαργιαννα Καρακωστα Δασκαλα Γιογκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.